Programul Bucharest Start-up City
este momentan amanat
pe termen nedeterminat
Totul despre Bucharest Start-up City
Programul Bucharest Start-up City, ediția 2019, este un program de finanțare dedicat start-up-urilor din Municipiul București care vizează susținerea a minimum 200 de beneficiari (start-up-uri), cu o valoare maximă a ajutorului de minimis de 50.000 Euro per start-up (echivalent în lei).
Cheltuielile eligibile în cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investiția în echipamente, cu achiziția de autovehciule / autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii în mediul online, cheltuieli necesare pentru achiziția de software, etc.
Condițiile de eligibilitate specifice programului vizează înființarea întreprinderii pentru care este solicitată asistența financiară pe raza Municipiului București, după data de 1 ianuarie 2019.
Departajarea aplicațiilor se va realiza printr-un proces amplu de selecție, structurat în trei etape distincte, principalul element de diferențiere a aplicațiilor primite fiind calitatea lor și implicarea asociaților în dezvoltarea respectivei afaceri. Concret, selecția aplicațiilor finanțate se va realiza în urma verificărilor administrative și de eligibilitate (faza A), a evaluării tehnico-financiare (faza B, conform grilei de evaluare aflate la finalul acestei scheme de minimis) și a fazei de interviuri / pitch (faza C). În faza C a evaluării vor participa doar primele 250 de aplicații selectate în urma ordonării din faza B a procesului de evaluare.
Aplicațiile (planurile de afaceri) vor fi depuse și evaluate prin intermediul unei platforme online, disponibile la adresa buchareststartupcity.ro. Toate informațiile cu privire la program, de la lansare și până la finalizarea perioadei de implementare a planurilor de afaceri selectate pentru finanțare, se va realiza prin platforma menționată anterior.
Incepand cu data de 13.03.2019, proiectul se afla in dezbatere publica timp de 45 de zile calendaristice (30 de zile lucratoare). Dupa incheierea etapei de dezbatere publica, regulamentul va fi supus votului CGMB, urmand ca dupa aprobarea acestuia in Consiliul General, sa inceapa perioada de depunere a planurilor de afacei.
Care sunt serviciile pe care ti le oferim pentru a accesa Bucharest Start-up City?
Gratuit – Evaluarea eligibilitatii
Beneficiezi de o prima analiza gratuita a eligibilitatii afacerii ideii tale de afaceri pentru Bucharest start-up city. Identificam impreuna modalitati de a maximiza sansele pentru a obtine finantarea.
Infiintarea societatii
Iti oferim preturi preferentiale pentru infiintarea societatii aplicante la Bucharest Start-up City, incepand de la 300 lei pentru toata tara!
Elaborarea planului de afaceri
Elaboram pentru tine planul de afaceri, analiza financiara, si toate documentele necesare pentru a aplica la Bucharest Start-up City. Toate informatiile vor fi incarcate in aplicatia online a finantatorului.
Coaching pentru proiectele ce ajung in faza C de evaluare
Te ajutam cu intocmirea prezentarii pentru etapa de pitch (faza C) si coaching pentru a obtine punctajul maxim.
Implementare
Etapa de implementare a proiectului tau finantat prin Bucharest Start-up City incepe odata cu semnarea acordului de finantare si urmareste achizitionarea echipamentelor ce fac obiectul proiectului, precum si angajarea de personal si plata cheltuielilor operationale.
Monitorizare
In fiecare an, timp de 3 de la finalizarea implementarii proiectului tau finantat prin programul Bucharest Start-up City, dupa expirarea termenului maxim de depunere a situatiilor financiare, va trebui sa depuneti un formular de raportare catre PMB.
Cine poate beneficia de finantare prin programul bucharest start-up city 2019?
Pentru a aplica in cadrul programului Bucharest start-up city 2019, trebuie sa iti infiintezi o societate cu raspundere limitata (inclusiv SRL-D), sau o cooperatie. Daca ai in prezent o societate, poti aplica in situatia in care aceasta este infiintata dupa data de 01.01.2019
Societatea trebuie sa se incadreze in categoria IMM (<249 de angajaţi, cifră de afaceri anuală netă de <50 milioane euro, active totale <43 milioane euro, echivalent în lei) si sa aiba capitalul integral privat. Societatea isi va desfasura activitatea (sediu social sau punct de lucru) exclusiv in Bucuresti.
Asociaţii sau acţionarii care deţin mai multe societăţi nu pot aplica în cadrul programului Bucharest start-up city decât cu o singură societate.
codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului (descarca lista de aici!)
Societatea nu a obtinut ajutor de minimis de 200.000,00 Euro, in ultimii 3 ani fiscali
Societatea nu inregistreaza datorii si nu se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment sau suspendare temporară a activităţii;
Actionarii societatii nu trebuie sa fi desfasurat aceeasi activitate (autorizata) pentru care solicita finantare (cod CAEN) in cadrul altui IMM în anul anterior înscrierii sau în anul înscrierii până la deschiderea sesiunii de înscriere.
Ce poti cumpara cu finantare prin Programul Start-up city 2019?
ECHIPAMENTE TEHNOLOGICE SI IT
Echipamentele tehnologice se incadreaza, conform procedurii in categoriile 2.1, 2.2. si 2.3.6 din HG 2139/2004.
MIJLOACE DE TRANSPORT
Autoturisme electrice, biciclete, biciclete electrice, autoutilitare etc
SPATII DE LUCRU
Spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ. Activele din cadrul acestei categorii nu trebuie să aibă destinaţie locativă, la momentul achiziției.
BIROTICA
Mobilier, aparatură birotică şi sisteme de protecţie a valorilor umane şi materiale
INSTALATII PENTRU ECONOMIE DE ENERGIE
Echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie
INSTALATII DE CLIMATIZARE
Aferente spaţiului de desfășurare a activității de comerţ, producţie sau servicii
SALARII, UTILITATI SI CHIRII
Salariile, utilitățile (energie electrica, gaze, salubritate, abonament telefon si internet) și cheltuielile aferente chiriilor pentru spaţii de lucru, spaţii de producţie şi spaţii pentru prestări servicii şi comerţ
WEBSITE SI PROMOVARE
Realizarea unei pagini web pentru prezentarea și promovarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor, inclusiv promovare online si cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting
ACTIVE NECORPORALE
Referitoare la brevete de inventie, francize , etichetare ecologică
CURSURI ANTREPRENORIAT – ACTIVITATE OBLIGATORIE
Desfășurate în România sau în altă țară membră a Uniunii Europene – pentru asociatul/administratorul societăţii aplicante
CHELTUIELI FINANCIARE
Aferente creditelor/garanțiilor obținute pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri acceptate în cadrul programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului
SOFTWARE
Necesar desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare inclusiv licenţe și software pentru comerţul on-line
CONSULTANTA
Pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării şi implementarea proiectului