idei de afaceri start up nation catering

Punctaj maxim: 100 puncte

–  Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se încadrează în clasa: servicii

Descrierea activității: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarată o activitate în domeniul serviciilor de catering .

 

Având în vedere faptul că trăim în era vitezei, iar lumea începe să pună accent foarte pe mare pe timpul petrecut cu familia și prietenii într-un mod mai eficient, nu puţini sunt cei care nu mai au timp să gătească zilnic și apelează la ajutorul unor firme specializate care să pregătească și să livreze prânzul sau cina. Mai mult, în foarte multe cazuri, la petrecerile organizate la firmă pentru sărbătorirea diferitelor evenimente, foarte multe dintre acestea apelează la societățile specializate în catering pentru planificarea petrecerii.

În multe situaţii, acest tip de business a început la domiciliu, însă pe măsura extinderii s-a ajuns la căutarea unor spaţii adecvate care să permită un volum mai mare de lucru, dar şi posibilitatea de a oferi produse într-o gamă cât mai variată. Estimările din sectorul de catering arată că numai piaţa comenzilor online se ridică la peste trei milioane de euro.

 

Paşi pentru a deschide o afacere cu catering

Acest tip de business, la prima vedere nu pare dificil, dar necesită multe avize și aprobări specifice activităților de alimentaţie publică.

  1. activități de natură strict administrative: înfiinţarea firmei de catering şi toate demersurile administrative pentru înregistrarea ei. Obţinerea avizului tehnic de funcţionare şi avizul sanitar, care se eliberează de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
  2. alegerea nişei de piață pe care vrea să se axeze în noua afacere cu catering.
  3. spaţiul în care noua firmă îşi va desfăşura activitatea. Fie la domiciliu, fie în spaţii speciale care trebuie amenajate aşa încât să fie potrivite pentru activităţi de alimentaţie publică.
  4. obţinerea autorizaţiilor necesare pentru desfăşurarea în condiţii legale şi de igienă a activităţii de catering.
  5. personalul specializat şi calificat care să fie apt pentru o astfel de activitate.
  6. promovarea firmei de catering este foarte importantă pentru durabilitatea afacerii.

Această clasă include asigurarea serviciilor de alimentație bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în locația specificată de către client, pentru un anumit eveniment.

Această clasă exclude:

-fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării, vezi cod CAEN 1089

-comerț cu amănuntul al produselor alimentare perisabile, vezi diviziunea 47

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii

Leave a Reply