POR 2.1.a – 200.000 EURO nerambursabili pentru microintreprinderi (<10 angajati)

APELEAZA LA CONSULTANTI CU EXPERIENTA DE 10 ANI IN SCRIEREA SI IMPLEMENTAREA DE PROIECTE FINANTATE DIN SURSE NERAMBURSABILE SI RATA DE SUCCES DE 100% IN SESIUNEA DIN 2016 A POR 2.1.A PENTRU A OBTINE FINANTAREA DE PANA LA 200.000 EURO PRIN POR 2.1.A -> INSCRIE-TE ACUM!  

POR 2.1.a se adreseaza cu precadere microintreprinderilor din industrie pentru cresterea capacitatii de productie/diversificarea gamei de produse oferite. Sunt eligibile insa si domenii e de activitate ce tin de servicii.

INTERVAL DE INSCRIERE – 08.07.2019-08.11.2019

Proiecte de tip start-up castigate
Mil RON obtinuti
Domenii de activitate
Ani pe piata

CINE POATE BENEFICIA DE FINANTARE?

 • Solicitantul este societate sau societate cooperativă care se încadrează în categoria microîntreprinderilor (<10 angajati timp de 2 ani fiscali consecutivi) ce isi desfasoara/solicita finantare pentru implementarea unui proiect in mediul urban, intr-una din urmatoarele regiuni de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru

nota! – Beneficiarul poate avea sediul oriunde, inclusiv in zonele neeligibile sau in mediul rural, atat timp cat solicita finantare pentru a implementa proiectul in mediul urban intr-una din regiunile de dezvoltare mentionate mai sus.

 • Isi desfasoara activitatea intr-un domeniu eligibil -> DESCARCA LISTA CODURILOR ELIGIBILE
 • Solicitantul trebuie sa aiba, pana in momentul inscrierii online codul CAEN autorizat sau, in situatia in care proiectul implica o investitie intr-un punct de lucru nou, trebuie sa aiba codul CAEN autorizat pana la momentul finalizarii implementarii proiectului
 • Solicitantul a desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare
 • Solicitantul a inregistrat un numar minim de 1 angajat in anul fiscal precedent/are 1 angajat in momentul inscrierii online a proiectului
 • Solicitantul și reprezentantul său legal nu se încadrează în situațiile de excludere – (se află în dificultate, inregistrează datorii, se află în stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, executare silită, închidere operaţională, insolvenţă, faliment, suspendare temporară a activităţii);
 • Pentru investițiile ce prevăd lucrări de construcții, solicitantul trebuie să facă dovada deținerii dreptului de proprietate privată asupra locației de implementare (contract de vânzare-cumpărare, superficie, concesiune). Terenul trebuie să fie liber de sarcini sau interdicții, să nu facă obiectul unor litigii sau cereri de revendicare.
 • Pentru investițiile ce prevăd doar servicii și/dotări, solicitantul trebuie să facă dovada dreptului de folosință a locației de implementare (contract de vânzare-cumpărare, superficie, concesiune, închiriere, uzufruct, comodat). Solicitantul trebuie să demonstreze deținerea dreptului de folosință, pentru trei ani de la data previzionată pentru efectuarea plății finale în cadrul proiectului.

UNDE POATE FI IMPLEMENTAT PROIECTUL?

Apelul de proiecte se adreseaza strict urmatoarelor regiuni de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Vest Oltenia, Vest și Centru

  • Nord Est (județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui)
  • Sud Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea)
  • Sud Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea)
  • Vest (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara)
  • Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu).

nota! – Beneficiarul poate avea sediul oriunde, inclusiv in zonele neeligibile sau in mediul rural, atat timp cat solicita finantare pentru a implementa proiectul in mediul urban intr-unul din judetele mentionate mai sus.

CARE E VALOAREA AJUTORULUI SI CUM SE POATE OBTINE?

Valoarea eligibilă a proiectului este de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte (publicării ghidului specific). Valoarea maxima a ajutorului de minimis este de 200.000 EURO!

Contribuția proprie a beneficiarului este de minim 10% din valoarea eligibilă a investiției, în limita plafonului de minimis, insa, pentru a obtine insa un punctaj competitiv, aceasta trebuie sa fie de minim 20%. 

Cererile de finanțare depuse în primele două luni ale apelului vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară, urmând a fi direct contractate cele care au obținut cel puțin 85 de puncte (pragul de calitate) și care se încadrează în alocarea financiară disponibilă pentru acest apel. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, restul proiectelor care au obținut între 50 și 84 de puncte, vor fi menținute în competiția cu proiectele din lunile următoare.
Cererile de finanțare depuse în următoarea lună (i.e. luna 3 de depunere), vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară. Proiectele care au obținut cel puțin 80 de puncte (noul prag de calitate) atât din prima tranșă (din cele menținute în competiție) cât și din tranșa curentă, vor fi contractate dacă se încadrează în alocarea financiară rămasă disponibilă. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, restul proiectelor care au obținut între 50 și 79 de puncte (provenind din ambele tranșe), vor fi menținute în competiția cu proiectele din lunile următoare.
Cererile de finanțare depuse în luna 4 vor parcurge etapele de verificare a conformității administrative și eligibilității și evaluare tehnică și financiară. Proiectele care au obținut cel puțin 75 de puncte (noul prag de calitate) atât din tranșele anterioare (din cele menținute în competiție) cât și din tranșa curentă, vor fi contractate dacă se încadrează în alocarea financiară rămasă disponibilă. Dacă alocarea financiară disponibilă nu este acoperită, vor fi selectate, în ordinea punctajelor, proiectele rămase în competiție, care au obținut cel puțin 50 de puncte (provenind din toate tranșele).
Proiectele care obțin mai puțin de 50 de puncte sunt respinse.

CE CHELTUIELI SUNT ELIGIBILE?

1. Echipamente tehnologice si IT

Achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (masini, utilaje și instalatii de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalatii de masurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane și materiale și alte active corporale din Catalogul Mijloacelor Fixe

2. Echipamente pentru economie de energie

Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală.

3. Active necorporale

Investiții în active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare.

4. Construcții

Lucrări de construire, extindere a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI);

Ce spun clienții despre noi?

Este misiunea noastra, in calitate de consultanti ca intreg procesul de obtinere a finantarii si implementare a proiectelor sa fie cat mai usor pentru beneficiari.

Akent Events SRL-D

Oferim supuort tehnic pentru organizarea de evenimente, punand la dispozitia clientului/organizatorului Scena, sunet si lumini! La cererea clientului punem la dispozitie si Artisti! Activitatea noastra poate fi vazuta si pe Akcent-Events.ro Sau fb Akcent Events Pentru detali sau oferte puteti sa ne contactati la 0755298057 Lucian Balica

Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari?

Cu siguranta! Cel mai pe scurt: Incredere si Profesionalizm
Servicii de consultanta Start-up Nation
5.0
2019-01-03T18:46:25+00:00
Oferim supuort tehnic pentru organizarea de evenimente, punand la dispozitia clientului/organizatorului Scena, sunet si lumini! La cererea clientului punem la dispozitie si Artisti! Activitatea noastra poate fi vazuta si pe Akcent-Events.ro Sau fb Akcent Events Pentru detali sau oferte puteti sa ne contactati la 0755298057 Lucian Balica Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari? Cu siguranta! Cel mai pe scurt: Incredere si Profesionalizm

CABINET MEDICAL DE FIZIOTERAPIE DR. BURCHICI ADINA SRL

Cabinet fizioterapie , Timisoara, www.cabinet-fizioterapie.ro

Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari?


Da, am avut o susținere și o colaborare deosebit de frumoasa in condițiile unei contestații și a numeroaselor piedici întâmpinate de sistemul public.

Burchici Adina

Servicii de consultanta Start-up Nation
5.0
2019-01-03T18:54:50+00:00

Burchici Adina

Cabinet fizioterapie , Timisoara, www.cabinet-fizioterapie.ro Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari? Da, am avut o susținere și o colaborare deosebit de frumoasa in condițiile unei contestații și a numeroaselor piedici întâmpinate de sistemul public.

START ALL FOR YOU

Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari?

Am recomandat si vom recomanda in continuare ori de cate ori vom avea ocazia. Promtitudine, profesionalism, flexibilitate sunt doar cateva elemente ce caracterizeaza personalul firmei de consultanta.
Dumitrascu Anisoara
Servicii de consultanta Start-up Nation
5.0
2019-01-03T18:57:24+00:00
Dumitrascu Anisoara
Ati recomanda serviciile noastre unor alti beneficiari? Am recomandat si vom recomanda in continuare ori de cate ori vom avea ocazia. Promtitudine, profesionalism, flexibilitate sunt doar cateva elemente ce caracterizeaza personalul firmei de consultanta.
5
3

Înscrie-te acum!

CONSULTANTA GRATUITA - POR 2.1.A

Completeaza formularul cu datele tale de contact, iar un specialist te va contacta in cel mai scurt timp. Vei primi prin email un chestionar pe care te rugam sa il completezi pentru a estima punctajul pe care il poti obtine!

Vrei sa iti trimitem prin e-mail informatii referitoare la alte finantari?