implementarea proiectului finantat prin start-up nation 2018

Etapa de implementare incepe odata cu semnarea acordului de finantare si urmareste achizitionarea echipamentelor ce fac obiectul proiectului, precum si angajarea de personal si plata cheltuielilor operationale. Implementarea se finalizeaza odata cu depunerea ultimului dosar de decont.

Achizitii

Pentru toate achizitiile de bunuri/servicii prevazute in planul de afaceri: echipamente tehnologice, echipamente IT si software, autoturisme/ autoutilitare, instalatii/echipamente specifice economiei de energie, instalatii de incalzire sau climatizare, mobilier, realizarea paginii web, cursuri antreprenoriat, trebuie intocmit, in mod obligatoriu, un dosar de achizitie.
Nu se realizeaza dosare de achizitii pentru serviciile de consultanta, achizitia spatiului, salarii, utilitati si chirii.

DOSARELE TREBUIE SA CUPRINDA:
– minim trei cereri de oferta si dovada transmiterii acestora (in functie de modalitatea de transmitere, aceasta dovada poate fi: confirmarea de la posta/curier – daca ofertele sunt trimise astfel sau corespondenta electronica – in cazul trimiterii ofertelor prin e-mail);
– ofertele primite;
– proces verbal semnat de reprezentantul legal al societatii prin care sa fie justificata alegerea ofertei castigatoare;
– contractul/contractele cu furnizorul/furnizorii;
– documentul din care sa rezulte autorizarea activitatii furnizorului;
– declaratie pe propria raspundere conform careia nu exista legaturi de rudenie pana la gradul II inclusive si afini pana la gradul II inclusiv intre structurile actionariatului beneficiarului si furnizorii acestuia sau
– ofertantul castigator nu detine pachetul majoritar de actiuni in doua firme participante pentru acelasi tip de achizitie;
– dovada inovatiei pentru beneficiarii care au obtinut punctaj pentru asta;

Livrarea echipamentelor

Livrarea echipamentelor trebuie sa se desfasoare in conformitate cu termenele ofertate/stabilite de comun acord. Costurile aferente livrarii nu sunt eligibile in cadrul proiectului, insa pot fi oferite cu titlul gratuit de catre furnizori.

Trebuie sa luati parte la receptia si punerea in functiune a echipamentelor, astfel incat sa va asigurati ca ati primit toate produsele mentionate in oferta primita de la furnizori, ca acestea sunt noi si functioneaza in parametrii corespunzatori.

La livrarea echipamentelor trebuie intocmite:

  • Proces verbal de predare-primire
  • Proces verbal de punere in functiune

In plus, furnizorii trebuie sa va puna la dispozitie:

  • Certificatele de garantie ale produselor
  • Declaratii de conformitate dupa caz

Dupa ce echipamentele ti-au fost livrate, acestea trebuie asigurate pentru toate riscurile, iar asigurarea trebuie cesionata pe intreaga perioada de monitorizare (3 ani) in favoarea AIMMAIPE, si, dupa caz, pana la rambursarea creditului punte in favoarea Bancii patenere. Aceasta cheltuiala este neeligibila, insa obligatorie!

Deconturi

#1 Rambursare din fonduri proprii

Ai varianta de a plati integral bunurile/serviciile pentru care soliciti finantare, iar prin depunerea unei cereri de rambursare, suma cheltuita sa iti fie rambursata.

Este cea mai simpla si rapida modalitate de a implementa proiectul, insa implica un efort financiar mare.

#2 Rambursare din credit punte

In baza acordului de finantare, poti opta pentru obtinerea unui credit care sa iti permita sa platesti toate bunurile/serviciile aprobate. Creditul va fi stins odata cu rambursarea banilor de la stat.
Obtinerea creditului este conditionata de o analiza din partea bancii a proiectului si a actionarilor societatii, iar aprobarea dureaza intre 1 si 3 luni.

#3 Cerere de plata

In situatia in care identifici furnizori care sa accepte plata la termen a echipamentelor/serviciilor furnizate/prestate, Agentia iti va vira ulterior analizarii dosarului de Cerere de Plata, banii necesari pentru efectuarea platilor.
Este o metoda extrem de eficienta si rapida de implementare a proiectului, insa implica research pentru identificarea furnizorilor care accepta mecanismul.

Vizita de verificare

Inainte de aprobarea decontului reprezentantii bancii partenere la care ai decis sa iti creezi contul pentru proiect vor efectua o vizita la fata locului pentru certificarea cheltuielilor.

Acestia vor verifica existenta echipamentelor pentru care soliciti rambursarea/plata si faptul ca acestea sunt puse in functiune.

La finalizarea vizitei se va intocmi un proces verbal semnat de catre tine si reprezentantii bancii.

Plata iti va fi aprobata doar dupa urcarea in aplicatia online a procesului verbal si a pozelor facute la fata locului.

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii