Client:

Titlu proiect: Realizarea unei unități de producție – ansamblare – reciclare module BIPV (Building integrated Photovoltaics)

Finanțare:

PNRR C6 I4

Valoare proiect:

121,594,095.76 RON

Domeniu de activitate:

Producție module fotovoltaice BIPV

Despre finanțare:

PNRR – Pilonul I – Tranziția verde, Componenta C6. Energie, i4. Această măsură se concentrează pe promovarea investițiilor în construirea de capacități pentru producția și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor, a celulelor și panourilor fotovoltaice și noi capacități de stocare a energiei electrice.

Sub-măsura 1 se referă la dezvoltarea de unități de producție în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare), în timp ce sub-măsura 2 se referă la dezvoltarea de unități de producție în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).

Intervenția vizează punerea în funcțiune a unei capacități de minimum 2 GW de producție și/sau asamblare și reciclare a bateriilor, până în 31 decembrie 2025, iar în cazul celulelor și panourilor fotovoltaice, capacitatea de producție și/sau asamblare și reciclare trebuie să fie de cel puțin 200 MW.

Această măsură contribuie la obiectivul de tranziție verde, respectiv în proporție de 100% la obiectivul climatic și 40% la obiectivul de mediu.

Programul este coordonat de Ministerul Energiei, iar solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nou-înființate) și întreprinderile mari.

Proiectul trebuie să fie implementat pe teritoriul României și să respecte reglementările naționale și comunitare privind eligibilitatea cheltuielilor, promovarea egalității de șanse și politica nediscriminatorie; dezvoltarea durabilă; tehnologia informației; achizițiile publice; informare și publicitate; ajutorul de stat precum și orice alte prevederi legale aplicabile fondurilor europene.

Bugetul total estimat este de 258.700.000 euro, iar intensitatea maximă admisă a ajutorului de stat pentru investiții inițiale este condiționată de regiunea de dezvoltare.

În ceea ce privește activitățile eligibile, acestea includ construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată) și construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea celulelor și/sau panourilor fotovoltaice.

Alte proiecte din portofoliu:

Ești interesat să aplici pentru fonduri europene nerambursabile?

Află ce alte oportunități de finanțare sunt disponibile: