logo start up projects

Consultanta fonduri europene 2021-2027

PNRR - Energie

Marii consumatori de energie pot obține finanțare de până la 15 milioane EURO pentru producția de energie electrică din surse regenerabile (eoliene sau fotovoltaice), cu sau fără stocare prin PNRR C6. Pentru a obține un punctaj competitiv trebuie ca minim 50% din energia produsă să fie destinată autoconsumului. 

Sunt eligibile unități de producție între 0.2 Mw și 1 Mw la un standard de cost de maxim 750.000 EURO/Mw pentru energie solară și 1.300.000 EURO pentru energie eoliană. Pentru unitățile de peste 1 Mw standardul de cost este de 425.000 EURO pentru energie solară și 650.000 EURO pentru energie eoliană. Prețul propus per Mw va constitui principalul criteriu de selecție al proiectelor.

0 +
EURO - Valoarea maximă a finanțării nerambursabile
0 +
Numărul minim de firme ce pot primi finanțarea
0 +
mil EURO - bugetul alocat sesiunii 2022

IMM-urile, PFA, II si Cooperativele agricole ce desfășoară activitate economică pot obține granturi cuprinse între 5.000 – 120.000 EURO nerambursabili conform unui OUG publicat în luna mai. Cererile de finanțare depuse în cadrul apelurilor de proiecte vor fi selectate la finanțare pe baza principiului primul venit-primul servit.

ÎNSCRIERILE ÎNCEP LA DATA DE 26.05.2022 PENTRU CAPITAL DE LUCRU ȘI 27.05.2022 PENTRU MICROGRANTURI

Start-up Nation 2022

Start-up Nation 2022 beneficiază de un buget de aprox. 500 mil lei și permite finanțarea a 2.500 de firme noi cu până la 200.000 lei.

În prezent nu există informații în ceea ce privește condițiile de accesare a finanțării, însă reprezentanții Ministerului Antreprenoriatului și Turismului au estimat lansarea apelului în decursul lunilor aprilie-mai.

Principalele noutăți preconizate referitoare la Start-up Nation 2022 față de ediția anterioară (2018):

  • Va fi prevăzut un număr minim de locuri de muncă pentru a aplica, însă acesta nu va mai fi un criteriu de departajare în caz de punctaj egal;
  • Programul va implica o cofinanțare a aplicantului de 5-15%;

POC 4.1.1 – Granturi pentru investiții

IMM-urile impactate de pandemia de COVID-19 pot obține finanțare de până la 1 mil EURO nerambursabili prin POC 4.1.1 – Investiții în activități productive (Noua măsură 3).

În cadrul POC 4.1.1 – Granturi pentru investiții sunt eligibile IMM-urile ce au înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri de minim 5% (minim 30% pentru punctaj) ce nu se aflau în dificultate în anul fiscal 2019. Valoarea maximă a grantului solicitat nu poate depăși de 5 ori cifra de afaceri din 2019. Sunt eligibile cheltuieli efectuate pentru modernizarea spațiilor de producție/ servicii și dotarea cu active corporale, necorporale.

Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor

Microîntreprinderile românești și firmele mici și mijlocii (IMM) din toate domeniile vor putea obține fonduri europene în valoare totală de 150 de milioane de euro, printr-un nou program de granturi pentru digitalizarea IMM-urilor.

Sunt eligibile pentru finanțare din fonduri europene IMM-urile înființate de minim 1 an ce nu își desfășoară activitatea într-unul din domeniile excluse de la finanțare (coduri CAEN de IT) sau nu se încadrează în vreuna din situațiile de excludere (dificultate, insolvență, faliment etc).

0 +
EURO - Valoarea maximă a finanțării nerambursabile
0 +
Numărul minim de firme ce pot primi finanțarea
0 +
mil EURO - bugetul alocat sesiunii 2022

Electric UP

IMM-urile și operatorii economici din domeniul HORECA vor putea obține finanțări de până la 100.000 euro/beneficiar reprezentand un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru finanțarea proiectelor de investiții pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică și a stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in prin programul Electric UP.

Sunt eligibile pentru finanțare din fonduri europene 2022 IMM-urile și societățile din HORECA ce dețin contract de furnizare pentru energie electrică, ce nu au datorii la bugetul de stat sau bugetele locale și nu se află în vreuna din situațiile de excludere de la finanțare

0 +
EURO - Valoarea maximă a finanțării nerambursabile
0 +
Numărul minim de firme ce pot primi finanțarea
0 +
mil EURO - bugetul alocat sesiunii 2022