POC 4.1.1 – Granturi pentru investiții

APELEAZĂ LA CONSULTANȚI CU EXPERIENȚĂ DE 12 ANI ÎN SCRIEREA ȘI IMPLEMENTAREA DE PROIECTE FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE SI GUVERNAMENTALE.

IMM-urile impactate de pandemia de COVID-19 pot obține finanțare de până la 1 mil EURO nerambursabili prin POC 4.1.1 – Investiții în activități productive (Noua măsură 3).

Valoarea maximă a grantului solicitat nu poate depăși de 5 ori cifra de afaceri din 2019. Sunt eligibile cheltuieli efectuate pentru modernizarea spațiilor de producție/ servicii și dotarea cu active corporale, necorporale.

INTERVAL DE ÎNSCRIERE NEANUNȚAT

Zile
Ore
Min
Sec

Timp rămas până la începerea înscrierilor

Zile
Ore
Min
Sec

Cine poate beneficia de finanțare prin POC 4.1.1 – granturi pentru investiții?

Pot beneficia de finanțare societățile ce se încadrează în categoria IMM (sub 249 de angajați) ce vor să implementeze un proiect într-unul din următoarele domenii de activitate:

Criterii de eligibilitate pentru POC 4.1.1 - Granturi pentru investiții

Care e valoarea ajutorului nerambursabil pentru POC 4.1.1 – Granturi pentru investiții?

Ajutorul nerambursabil acordat în cadrul granturilor pentru investiții va fi cuprins între 50.000 și 1.000.000 EURO, dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal 2019 si nu va depăși:

Microîntreprinderi

95%

0-9 angajați timp 2 ani fiscali consecutivi

Întreprinderi mici

90%

10-49 angajați timp 2 ani fiscali consecutivi

Întreprinderi mijocii

85%

50-249 angajați timp 2 ani fiscali consecutivi

Ce tipuri de cheltuieli sunt eligibile în cadrul POC 4.1.1 – Granturi pentru investiții?

 • Cheltuieli pentru modernizarea spațiilor de producție/servicii – lucrări de construcții ce nu se supun autorizării;
 • Dotări (utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu si fara montaj, dotări)
  • Echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe;
  • Aparate și instalatii de masurare, control și reglare;
  • Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat;
  • Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protecție a valorilor umane și materiale și alte active corporale;
  • Mijloace de transport electrice sau hibride  (autoturisme, autobuze, microbuze, elevatoare, încărcătoare, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială;
  • Cheltuieli cu achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile/ alternative de energie
 • Active necorporale – se cuprind cheltuieli cu achiziționarea de brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare – maxim 20% din valoarea eligibilă a activelor corporale;
 • Consultanță și asistență tehnică (maxim 10% din valoarea eligibilă a proiectului);
 • Cheltuieli cu activitățile obligatorii de publicitate și informare aferente proiectului – sunt eligibile în conformitate cu prevederile contractului de finanţare, în limita a 5. 000 lei fără TVA

Nu ti se potriveste finanțarea prin POC 4.1.1 – granturi pentru investiții? Află ce alte oportunități de finanțare sunt preconizate pentru anul 2022

De ce sa lucrezi cu noi pentru a obtine finantarea în cadrul POC 4.1.1 - granturi pentru investiții?

Avem 200 + proiecte aprobate

Din fonduri structurale europene, guvernamentale, în cei 10+ ani de activitate.

Nu te lăsăm la greu! Îți stăm alături de la idee la succes!

Asigurăm servicii integrate de consultanță pentru POC 4.1.1 - granturi pentru investiții, de la evaluarea eligibilității, la finalizarea perioadei de monitorizare.

Garantia banilor inapoi!

În situația în care proiectul tău este respins din cauza faptului ca nu a fost întocmit în mod corect, iti returnam avansul platit. În plus, nu te incurajam sa aplici dacă nu ai șanse reale de a obține finanțarea.

Îți oferim un preț corect pentru serviciile de consultanță!

Plătești un preț corect pentru serviciile de consultanță pe care le asigurăm, iar diferența o poți folosi pentru a-ți crește afacerea.

Printre clienții noștri mulțumiți se numără

Serviciile noastre

Elaborarea documentației necesară pentru a aplica

Elaborăm pentru tine planul de afaceri, cererea de finanțare, analiza impactului asupra mediului și/sau orice alte documente sunt necesare pentru a aplica.

Monitorizare

Rapoartele de monitorizare se depun timp de 3 ani, incepand cu anul fiscal următor finalizării implementării. În acest timp finanțatorul urmărește măsura în care indicatorii de proiect au fost îndepliniți.

Gratuit – Evaluarea eligibilității

Beneficiezi de o primă analiză a eligibilității ideii de afaceri și a persoanei juridice pentru POC 4.1.1 - Granturi pentru investiții în mod gratuit.

Implementare

Etapa de implementare a proiectului începe odată cu semnarea Contractului de finanțare și urmărește efectuarea tuturor cheltuielilor pentru care ai primit aprobare.

Solicită consultanță