POR 2.2 – 1.5-6 mil EURO nerambursabili pentru IMM-uri

Apelează la consultanți cu 13+ ani experiență în fonduri europene și guvernamentale și 200+ proiecte în portofoliu.

POR 2.2 se adreseaza IMM-urilor din industrie pentru cresterea capacitatii de productie/diversificarea gamei de produse oferite.

INTERVAL DE INSCRIERE – DEPUNERILE S-AU FINALIZAT. NU ESTE PRECONIZATĂ O RELANSARE A APELULUI DE PROIECTE.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, de această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, înscrierile pentru POR 2.2 s-au finalizat în 2021, iar finanțarea nu se va mai relansa. De această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Cine poate beneficia de finantare prin POR 2.2?

Care e valoarea ajutorului nerambursabil prin POR 2.2.?

Prin POR 2.2. se finanteaza investitii in ajutor de stat regional, cuprins intre 1.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte (publicării ghidului specific) si 6.000.000 EURO! Contribuția proprie pentru investitiile in ajutor de stat regional a beneficiarului este variabila, in functie de incadrarea in categoria IMM si de regiunea de dezvoltare. 

Categoria IMM/
Regiunea de
dezvoltare
Nord EstSud EstSud
Muntenia
Sud Vest
Oltenia
VestNord VestCentru
Întreprinderi mijlocii60%60%60%60%45%60%60%
Întreprinderi mici70%70%70%70% 55%70%70%

Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului este de maximum 100% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis.

Întreprinderile mici -au între 10 și 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
Întreprinderile mijlocii -au între 50 și 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Unde poate fi implementat proiectul prin POR 2.2?

Apelul de proiecte se adreseaza strict urmatoarelor regiuni de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru, conform informatiilor publicate de AMPOR.

nota! – Beneficiarul poate avea sediul oriunde, inclusiv in zona Bucuresti-Ilfov, atat timp cat solicita finantare pentru a implementa proiectul intr-una din regiunile mentionate mai sus.

Ce cheltuieli sunt eligibile prin POR 2.2.?

În cadrul acestui apel de proiecte, se acordă următoarele categorii de ajutor de stat, în funcție de tipul investiției

  • ajutor de stat regional pentru investițiipentru

Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii;

Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line

  • ajutor de minimis pentru

Proiectare şi asistenţă tehnică, precum si consultanta pentru scrierea si implementarea proiectului

Proiectul propus în cererea de finanțare trebuie  cuprindăîn mod obligatoriuinvestiții în active corporalefinanțabile prin ajutor de stat regional (construire, extindere, dotare spații de producție/servicii). Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor în active necorporale finanțabile prin ajutor de stat regional și a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis. Valoarea eligibilă aferentă componentei finanțabile prin ajutor de minimis nu poate depăși 20% din valoarea eligibilă totală a investiției.

Nu ți se potrivește finanțarea? Află ce alte oportunități sunt disponibile

De ce să ne alegi?

Serviciile pe care le oferim - consultanță fonduri nerambursabile

Suntem o societate de consultanță cu 13+ ani experiență în finanțări nerambursabile și își punem la dispoziție întreaga expertiză pentru a câștiga proiecte. 

GRATUIT - Evaluarea eligibilității

Beneficiezi în mod gratuit de o primă analiză a eligibilității societății și a condițiilor tehnice pentru a aplica

Servicii integrate de consultanță și asistență tehnică

Asigurăm servicii integrate de consultanță pentru a finanțarea, de la analiza eligibilității, la întocmirea documentației tehnice și implementare.

Implementare

Etapa de implementare a proiectului începe odată cu semnarea Contractului de finanțare și urmărește efectuarea tuturor cheltuielilor pentru care ai primit aprobare.

Printre clienții noștri mulțumiți se numără