POR 2.2 – 1.5-6 mil EURO nerambursabili pentru IMM-uri

APELEAZĂ LA CONSULTANȚI CU EXPERIENȚĂ DE 10 ANI ÎN SCRIEREA ȘI IMPLEMENTAREA DE PROIECTE FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE SI GUVERNAMENTALE.

POR 2.2 se adreseaza IMM-urilor din industrie pentru cresterea capacitatii de productie/diversificarea gamei de produse oferite.

INTERVAL DE INSCRIERE – DEPUNERILE S-AU FINALIZAT. NU ESTE PRECONIZATĂ O RELANSARE A APELULUI DE PROIECTE.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, de această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, înscrierile pentru POR 2.2 s-au finalizat în 2021, iar finanțarea nu se va mai relansa. De această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Cine poate beneficia de finantare prin POR 2.2?

Care e valoarea ajutorului nerambursabil prin POR 2.2.?

Prin POR 2.2. se finanteaza investitii in ajutor de stat regional, cuprins intre 1.500.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte (publicării ghidului specific) si 6.000.000 EURO! Contribuția proprie pentru investitiile in ajutor de stat regional a beneficiarului este variabila, in functie de incadrarea in categoria IMM si de regiunea de dezvoltare. 

Categoria IMM/
Regiunea de
dezvoltare
Nord EstSud EstSud
Muntenia
Sud Vest
Oltenia
VestNord VestCentru
Întreprinderi mijlocii60%60%60%60%45%60%60%
Întreprinderi mici70%70%70%70% 55%70%70%

Pentru componenta de ajutor de minimis a proiectului, contribuția programului este de maximum 100% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis și în limita plafonului de minimis.

Întreprinderile mici -au între 10 și 49 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă sau deţin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei;
Întreprinderile mijlocii -au între 50 și 249 de salariaţi şi realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro.

Unde poate fi implementat proiectul prin POR 2.2?

Apelul de proiecte se adreseaza strict urmatoarelor regiuni de dezvoltare Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru, conform informatiilor publicate de AMPOR.

nota! – Beneficiarul poate avea sediul oriunde, inclusiv in zona Bucuresti-Ilfov, atat timp cat solicita finantare pentru a implementa proiectul intr-una din regiunile mentionate mai sus.

Ce cheltuieli sunt eligibile prin POR 2.2.?

În cadrul acestui apel de proiecte, se acordă următoarele categorii de ajutor de stat, în funcție de tipul investiției

  • ajutor de stat regional pentru investițiipentru

Construirea, extinderea spațiilor de producție/servicii;

Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line

  • ajutor de minimis pentru

Proiectare şi asistenţă tehnică, precum si consultanta pentru scrierea si implementarea proiectului

Proiectul propus în cererea de finanțare trebuie  cuprindăîn mod obligatoriuinvestiții în active corporalefinanțabile prin ajutor de stat regional (construire, extindere, dotare spații de producție/servicii). Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor în active necorporale finanțabile prin ajutor de stat regional și a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis. Valoarea eligibilă aferentă componentei finanțabile prin ajutor de minimis nu poate depăși 20% din valoarea eligibilă totală a investiției.

Nu ti se potriveste finanțarea? Află ce alte oportunități de finanțare sunt disponibile

De ce sa lucrezi cu noi pentru a obtine finantarea în cadrul POR 2.2?

Avem 200 + proiecte aprobate

Din fonduri structurale europene, guvernamentale, în cei 10+ ani de activitate.

Nu te lăsăm la greu! Îți stăm alături de la idee la succes!

Asigurăm servicii integrate de consultanță pentru POR 2.2, de la evaluarea eligibilității, la finalizarea perioadei de monitorizare.

Garantia banilor inapoi!

În situația în care proiectul tău este respins din cauza faptului ca nu a fost întocmit în mod corect, iti returnam avansul platit. În plus, nu te incurajam sa aplici dacă nu ai șanse reale de a obține finanțarea.

Îți oferim un preț corect pentru serviciile de consultanță!

Plătești un preț corect pentru serviciile de consultanță pe care le asigurăm, iar diferența o poți folosi pentru a-ți crește afacerea.

Printre clienții noștri mulțumiți se numără

Serviciile noastre

Gratuit – Evaluarea eligibilității

Beneficiezi de o primă analiză a eligibilității ideii de afaceri și a persoanei juridice pentru POR 2.2

Elaborarea documentației necesară pentru a aplica

Elaborăm pentru tine planul de afaceri, cererea de finanțare, analiza impactului asupra mediului și/sau orice alte documente sunt necesare pentru a aplica.

Implementare

Etapa de implementare a proiectului începe odată cu semnarea Contractului de finanțare și urmărește efectuarea tuturor cheltuielilor pentru care ai primit aprobare.

Monitorizare

Rapoartele de monitorizare se depun timp de 3 ani, incepand cu anul fiscal următor finalizării implementării. În acest timp finanțatorul urmărește măsura în care indicatorii de proiect au fost îndepliniți.