Una dintre cele mai des întâlnite întrebări și totodată, adesea, greșit înțeleasă idee despre Start-up Nation este cum sunt acordați banii pe care un beneficiar îi poate obține în urma câștigării proiectului. Înțelegerea acestui mecanism este foarte importantă pentru a ști inclusiv cum trebuie făcut bugetul proiectului în mod corect, dar și dacă este fezabil să aplicați pentru acest program. Din neînțelegerea modalității de acordare a banilor derivă în același timp și câteva dintre percepțiile negative ce țin de acest program: „că statul nu are banii pentru program”, că „beneficiarii nu și-au primit banii”, că „nu sunt bani”.
Start-up Nation este unul dintre cele mai facile programe guvernamentale de finanțare nerambursabilă, fiind relativ ușor de aplicat, câștigat și implementat proiectele, criteriile de aplicare nefiind foarte restrictive și angajamentele pe 3 ani nefiind foarte greu de îndeplinit.
Este foarte important însă ca fiecare potențial aplicant să înțeleagă în ce fel poate primi cei 200.000 lei și ce are de făcut odată ce a semnat contractul de finanțare.
Întotdeauna principul pe care trebuie să îl aveți în vedere este acela că trebuie să aveți facturi pentru a primi banii prin Start-up Nation și că pentru a ajunge să aveți facturile respective trebuie să îndepliniți procedura de achiziție indicată în schema pentru Start-up Nation și să aveți dosarele de achiziție conforme. Prin urmare, nu veți primi banii în avans, nu îi veți avea automat în contul firmei și ei vor putea fi folosiți doar respectând procedura indicată.
Există 3 modalități în care puteți implementa proiectul și, implicit, primi banii obținuți prin semnarea contractului: rambursare din surse proprii, rambursare prin credit punte și cerere de plată.
Vezi articolul complet AICI

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l pe social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Articole similare...

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile