IMM-urile afectate de criza COVID-19 pot beneficia de granturi pentru IMM nerambursabile acordate de către Guvernul României prin Programului Operațional Competitivitate 2014 – 2020. Acestea se aplică societăților a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă. Ordonanța de urgență nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene prevede 3 tipuri de finanțări nerambursabile:

Sumele forfetare reprezintă o aplicare a principiului proporţionalităţii, prin care se urmăreşte simplificarea formalităţilor administrative pentru operaţiunile mici şi îmbunătăţirea accesului la fondurile structurale.

Obiective Specifice

  • Menținerea în piață a IMM-urilor din România;
    Menținere/creșterea numărului de angajați;
    Diversificarea activităților a IMM-urilor din România;
    Sprijinirea activităților economice din domeniile de activitate care contribuie la reducerea soldului negativ a balanței comerciale.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l pe social media!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Articole similare...

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile