Punctaj maxim: 95 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de articole de imbracamitne pentru sugari si accesorii.
Alegerea hainelor pentru cei mici, alegere care trebuie facuta avand in vedere o multime de factori.
Fiind foarte delicata si sensibila, pielea copiilor poate suferi neplaceri in contactul cu diverse materiale textile care pot fi chiar toxice pentru acestia.
De asemenea, cei mici sunt foarte predispusi sa fie afectati de diverse alergii, astfel este necesara o mai mare atentie la confectionarea materialelor pentru hainele de sugari.
Un alt element importat este alegerea hainelor celor mici in functie de rezistenta si durabilitatea ei, deoarece hainele lor sunt supuse unor conditii mai putin confortabile, fie ca vorbim despre diverse tipuri de pete si murdarii sau de faptul ca tesaturile sunt intinse la maximum cand cei mici se joaca mai intens. Astfel se recomanda alegerea urmatoarelor materiale pentru a imbraca sugarii:
Materialele naturale: Unul dintre cele mai mari avantaje ale materialelor naturale este faptul ca acestea permit pielii sa respire mult mai usor in comparatie cu tesaturile sintetice, permitand astfel pielii celor mici sa ramana uscata chiar si acestia sunt foarte activi fizic. Nu in ultimul rand, materiale naturale sunt mult mai putin toxice fata de cele sintetice. Astfel, daca hainele pe care le poarta cei mici sunt tratate cu tot felul de substante chimice, in momentul in care acestea intra in contact direct cu pielea, exista riscul ca aceasta sa aiba de suferit din cauza acestor substante.
Bumbac: Desi putin elastic si usor de sifonat, bumbacul este un material moale si puternic in acelasi timp, permitand pielii sa respire usor. De asemenea, fibra de bumbac este hipoalergica, ceea ce inseamna un nivel in plus de protectie pentru pielea delicata a celor mici. Bumbacul este folosit de mii de ani, ajungand astazi sa fie prezent in aproximativ 40% din totalul hainelor produse la nivel global. Este poate printre cele mai populare materiale naturale folosite pentru imbracaminte, fiind o alegere excelenta pentru imbracamintea celor mici.
In: Hainele din in pot fi purtate in orice anotimp, dar sunt recomandate cu precadere in perioadele cu temperaturi ridicate si umidate crescuta, inul fiind un material foarte absorbant. Fibrele de in permit aerului sa circule, iar structura acestora pastreaza haina la distanta de piele permitandu-i acesteia sa respire mai usor.
Lana: Fiind un material natural, lana poate fi folosita fara nicio problema de persoanele alergice fata la anumite substante chimice. Lana ofera de asemenea o izolatie termica foarte buna. La temperaturi scazute aceasta incalzeste corpul si il mentine apoi la o temperatura constanta, evitand supraincalzirea si transpiratia.
Descrierea codului CAEN: 1419: Aceasta clasa include: -fabricarea articolelor de imbracaminte pentru sugari, a treningurilor, costumelor de schi, costumelor de baie, etc. -fabricarea palariilor si sepcilor -fabricarea altor accesorii de imbracaminte: manusi, cordoane, saluri, cravate, papioane, fileuri pentru par etc. Aceasta clasa include de asemenea: -fabricarea articolelor din blana pentru acoperit capul -fabricarea incaltamintei din materiale textile fara talpi aplicate -fabricarea partilor componente ale produselor enumerate anterior Aceasta clasa exclude: -fabricarea castilor pentru sport, vezi 3230 -fabricarea castilor de protectie (cu exceptia castilor pentru sportivi), vezi 3299 -fabricarea imbracamintei din material ignifug si a imbracamintei de protectie, vezi 3299 -repararea articolelor de imbracaminte, vezi 9529.