Punctaj maxim: 95 puncte – șanse de finanțare reduse

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: producție
Descrierea activitații: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarată o activitate în domeniul fabricarii produselor din beton pentru constructii- borduri , pavaje.
Betoanele sunt produse artificiale cu aspect de conglomerat care se obțin în urma întăririi unor amestecuri bine omogenizate de liant, apă și agregate, eventual aditivi. Amestecul de liant și apă formează o pastă care, în urma unor procese fizico-chimice, se întărește transformându-se într-o substanță solidă care leagă între ele granulele de agregat, dând astfel caracterul de monolit al betonului. Betonul prezintă o bună rezistență la solicitarea de compresiune, dar la solicitarea de tracțiune rezistența betonului este mult mai scăzută (aproximativ de 10 ori mai mică decât cea la compresiune). Din acest motiv pentru a îmbunătăți comportarea materialului la diferite tipuri de solicitări betonul poate fi armat cu diferite produse din oțel. În industria construcțiilor, betonul, și în special cel armat și precomprimat, reprezintă principalul material de construcții, folosit la structuri, datorită avantajelor pe care le are: durabilitate, executarea elementelor de contrucții sub orice formă, rezistență la foc, caracterul monolit și masivitatea construcțiilor, costul redus.
Caracteristicile bordurilor:
Bordurile sunt realizate in doua straturi de beton vibropresat. Vibropresarea betonului semiuscat se realizeaza intr-o instalatie automatizata ce inglobeaza cele mai noi tehnologii in domeniu, asigurand astfel obtinerea unui produs compact, cu o textura uniforma. Stratul de baza are la baza rezistenţă ridicată la solicitări mecanice. Stratul de finisare (uzura) prezinta o suprafaţa finisată din beton de protecţie rezistent la uzură si cu protectie la alunecare.
Utilizare:
Drumuri, strazi sau parcari cu trafic pietonal, greu sau intens, la delimitarea spatiilor pietruite, betonate, pavate sau asfaltate delimitarea trotuarelor sau spatiilor verzi de partile carosabile. Bordurile din beton sunt utilizate la trotuarele adiacente părţii carosabile şi la încadrarea părţii carosabile a străzii, când trotuarele sunt separate prin fâşii verzi de partea carosabilă sau când nu se prevăd trotuare. Bordurile din beton sunt utilizate, de asemenea, pentru delimitarea suprafeţelor cu diferite volume de trafic, precum şi pentru consolidarea marginilor acestor suprafeţe.
Clasificarea pavajelor:
Exista trei tipuri principale de pavele: din piatra calcar, dale, beton si caramida:
Pavelele din piatra calcar – sunt formate natural printr-un proces de lunga durata dintr-o varietate de minerale naturale. Acestea nu sunt executate in fabrica, au un cost de achizitie mai mare, deoarece trebuie sa fie scoase din cariera de piatra si nivelate. Acestea au o cerere limitata pe piata, deoarece sunt mai putin rezistente si durabile, intrucat au o densitate mai mica decat cele din beton sau caramida.
Caracteristici Dale – Dalele se montează pe patul de susţinere „peste cap”, adică pornind de la suprafaţa deja acoperită spre înainte (la montajul „în cerc”, din centru spre margini), pentru a se evita călcarea patului de pavaj. Alinierea rândurilor de pavele se verifică din 3 în 3 m, cu ajutorul unei sfori. La montarea pavelelor se păstrează un rost de 3-5 mm, conform standardului. Trebuie evitată alăturarea pietrelor. Bordurile trebuie montate concomitent cu pavelele, în nici un caz înainte sau după.
Utilizare
Dalele de beton constituie un sistem de pavaj adecvat pentru terase, alei de grădină şi alei în jurul casei, căi de acces la garaje, locuri de parcare, curţi din faţa casei, ganguri cu arcadă, curţi interioare, trotuare şi alei pietonale.
Caraceristici pavele din beton – Pavelele din beton sunt similare cu cele din caramida si sunt confectionate in fabrici dintr-un amestec de materii prime, turnate intr-o matrita. Elementul care distinge pavajul de beton de cel de caramida este ca materiile prime sunt extrem de diferite. Selectia de culori pentru pavelele din beton este foarte larga si, in functie de procesul de fabricatie, poate dura un timp foarte lung.
Utilizare – Folosite pentru acoperirea suprafețelor cu destinație de parcare sau alei pietonale.
Pavele caramida – Pavelele din cărămidă sunt fabricate din argilă naturală, uscată în cuptoare speciale la temperaturi ridicate. Acest proces conferă o foarte bună rezistență pavelelor din cărămidă. Acestea s-au dovedit a fi foarte durabile de-a lungul timpului. Un alt beneficiu al pavelelor din cărămidă este culoarea, argila fiind un material natural care își menține culoarea luminoasă. Acest tip de pavele se găsesc în diferite nuanțe, de la cărbune și maro închis, la roșu și chiar nuanțe de roz. De asemenea, sunt disponibile într-o mare varietate de forme și dimensiuni. Se montează ușor, iar prețul de achiziție este accesibil. Pavajul din caramida are rezistenta la compresiune de trei-patru ori mai mare decat a pavelelor de beton, iar uzura este jumatate fata de uzura betonului. Pavajul din caramida isi pastreaza culoarea sa vie originala si dupa zeci de ani, in timp ce pavelele din beton se decoloreaza deja dupa cativa ani. De asemenea pavajul din caramida este rezistent la uleiuri si acizi. Acest pavaj este recomandat pentru toate tipurile de suprafeţe destinate atât traficului auto, cât şi celui pietonal.
Cod caen: 2361 Fabricarea produselor din beton pentru constructii. Aceasta clasa include: -fabricarea de articole prefabricate din beton, ciment sau piatra artificiala pentru constructii: -dale, pietre de pavaj, caramizi, borduri, foi, panouri, tevi, stalpi -fabricarea de componente structurale prefabricate din ciment, beton sau piatra artificiala pentru cladiri si constructii industrial.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile