Punctaj maxim: 90 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Descrierea activității: Cu ajutorul Programului Start-up Nation poate fi demarată o activitate în domeniul industriilor creative.
Saloanele de tatuaj și piercing au luat naștere din pasiune pentru artă. Acestea te așteaptă într-o atmosferă caldă și în același timp profesională. Fie că ai deja un model de tatuaj sau doar o idee, echipele de profesioniști îți vor oferi tatuajul mult dorit.
Tatuajul este o formă de exprimare, un moment important, un mijloc de materializare al sentimentelor și emoțiilor. Fie că reprezintă un tribut, o amintire păstrată în minte cât și pe corp, tatuajul este o operă de artă. În momentul în care te decizi să îți faci un tatuaj, trebuie să ai în vedere trei lucruri esențiale: modelul pe care îl alegi din marea varietate, semnificația pe care ți-o dorești să o aibă dar și amplasarea lui.
Tatuajele pentru fete sunt acele desene care exprimă feminitatea, delicatețea, eleganța și senzualitatea caracteristice sexului frumos. Cele mai populare sunt: flori, fluturi, steluțe, fundițe, pene, zâne, semne zodiacale, diamante, inimioare, citate și simboluri chinezești.
O altă procedură la mare căutare acum este tatuarea cosmetică: microbladingul, micropigmentarea sprâncenelor, a buzelor și a pleoapelor.
Industria cosmetică a evoluat într-atât încât este capabila să asigure femeilor frumusețe de durată, fără niciun efort din punct de vedere al întreținerii.
Tatuajul cosmetic este un machiaj semipermanet, obținut printr-o procedură denumită corect micropigmentare, aceasta devenind cu pași repezi din ce în ce mai populară.
Piercing-ul este o tehnică de înfrumusețare corporală, care își are originea într-un trecut îndepărtat, trendul actual fiind doar o readaptare la tradițiile antice. Spre exemplu, cercelul în limbă era purtat de maiași și azteci, și îi făcea pe aceștia să creadă că se pot apropia mai mult de zei, iar cercelul în nas purtat de egipteni marca trecerea de la copilărie la maturitate. Acestea sunt doar doua exemple care denotă că piercing-ul are un trecut îndepărtat. În prezent, piercing-ul în buric accentuează senzualitatea femeilor, iar cercelul în limbă este unisex. Alături de tatuaje, body piercing-ul este un alt mod de a vă exprima personalitatea, de a vă face remarcat într-o societate ce tinde să iși schimbe concepția despre înfrumusețarea corporală.
Cod CAEN 9609 – Alte activități de servicii n.c.a.
Această clasă include:
-activități de astrologie și spiritism
-servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escortă, servicii de stabilire a întâlnirilor, servicii ale agențiilor matrimoniale
-servicii de îngrijire a animalelor de companie cum ar fi: plimbatul, împerecherea, găzduirea și dresajul
-servicii ale organizațiilor genealogice
-activități ale studiourilor de tatuaj și piercing
-servicii ale lustragiilor, hamalilor, valetilor pentru parcarea masinilor etc.
-exploatarea mașinilor și aparatelor care oferă servicii personale pe bază de monezi (cabine fotografice, cântare, aparate de măsurare a tensiunii sanguine, cutii pentru păstrarea obiectelor ce funcționează pe bază de monezi etc.)
Această clasă exclude:
-activități veterinare, vezi cod CAEN 7500
-mașini de spălat ce funcționează pe bază de monezi, vezi cod CAEN 9601
-mașini pentru jocuri de noroc sau alte jocuri ce funcționează pe bază de monezi, vezi cod CAEN 9200