idei de afaceri start up nation camine pentru batrani

Punctaj maxim: 100 puncte

–  Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se încadrează în clasa: servicii

Descrierea activității: Cu ajutorul Programului Start-up Nation poate fi demarată o activitate în domeniul serviciilor de îngrijire a bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilități .

Centrele și serviciile de îngrijire individuală au devenit cu timpul o afacere profitabilă. Sute de persoane în vârstă sau cu dizabilități au nevoie de asistență medicală deoarece sunt în incapacitatea de a se îngriji singure.

Mulți vârstnici sunt pe liste de așteptare pentru a avea asigurată asistență medicală în centrele specializate publice. Numărul persoanelor internate în căminele publice pentru bătrâni depășește deja numărul limitat de locuri disponibile. Astfel, apare nevoia de o complementaritate venită din mediul privat. Având în vedere nevoia de prevenție mediul privat și mediul public trebuie să învețe să conlucreze și să își unifice forțele pentru a proteja și a oferi condiții esențiale unui trai mai bun pentru toată populația: tânără și bătrână, sănătoasă sau bolnavă, respectând egalitatea de sex, vârstă și gen.

 

Sunt județe în care nu avem cămine pentru bătrâni

În Gorj, Harghita, Prahova nu existau cămine publice pentru vârstnici, potrivit informaţiilor comunicate de către Ministerul Muncii și informațiilor statistice de pe site-ul INSSE.

În Gorj, de exemplu, funcţionează doar două cămine private pentru bătrâni, în Săcelu şi Novaci, care au o capacitate totală de 56 de locuri.

În Harghita funcţionează cinci cămine private, la Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Suseni, Locodeni, care au în total o capacitate de 297 de locuri.

În Prahova funcţionează două cămine private pentru bătrâni, la Câmpina şi Brebu, care au cumulat o capacitate de 80 de locuri.

Descrierea codului CAEN: Cod CAEN 8730 Activități ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitatea de a se îngriji singure

Această clasă include asigurarea asistenței medicale în centre și servicii de îngrijire individuală pentru persoane în vârstă sau cu dizabilități, aflate în incapacitate de a se îngriji singure și/sau care nu doresc să ducă o viață independentă. Îngrijirea include de obicei cazare, pensiune, supraveghere și asistență în existența zilnică, de exemplu servicii de menaj. În unele cazuri, aceste unități asigură asistența medicală calificată pentru rezidenți în locații separate.

Această clasă include:

-activități ale:

    -locațiilor de existență asistată

    -comunităților de pensionari cu îngrijire permanentă

    -căminelor pentru bătrâni cu asistență medicală minimă

    -caselor de odihnă fără asistență medicală

Această clasă exclude:

-activități ale căminelor de bătrâni cu îngrijire medicală, vezi cod CAEN 8710

-activități de asistență sociala cu cazare, unde tratamentul medical sau educația nu reprezintă componente majore, vezi cod CAEN 8790

 

Descrierea codului CAEN:8810 Activităţi de asistenţă socială, fără cazare, pentru bătrâni şi pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure

Codul CAEN 8810 include:

-servicii sociale, de consiliere, ajutor social, recomandare şi servicii similare destinate persoanelor în vârstă şi invalizilor, la domiciliu sau în alte locaţii, efectuate de către instituţii guvernamentale sau organizaţii private, organizaţii naţionale sau locale de întrajutorare şi de către specialişti care oferă servicii de consiliere.

-vizitarea bătrânilor şi invalizilor

-activităţi de îngrijire zilnică pentru persoane în vârstă sau adulţilor cu deficienţe fizice

-activităţi de recalificare profesională şi calificare pentru handicapaţi, unde componenta educaţională reprezintă un element limitat

Codul CAEN 8810 exclude:

-finanţarea şi administrarea programelor de asigurări sociale de stat, vezi cod CAEN 8430

-activităţi similare celor descrise în această clasă, dar incluzând cazarea, vezi cod CAEN 8730

-activităţi de îngrijire zilnică pentru copii cu deficienţe fizice, vezi cod CAEN 8891

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii

Leave a Reply