Punctaj maxim: 90 puncte – șanse de finanțare reduse

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Domeniul de activitate se încadrează în clasa: servicii
Descrierea activității: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarată o activitate în domeniul serviciilor de catering .

Având în vedere faptul că trăim în era vitezei, iar lumea începe să pună accent foarte pe mare pe timpul petrecut cu familia și prietenii într-un mod mai eficient, nu puţini sunt cei care nu mai au timp să gătească zilnic și apelează la ajutorul unor firme specializate care să pregătească și să livreze prânzul sau cina. Mai mult, în foarte multe cazuri, la petrecerile organizate la firmă pentru sărbătorirea diferitelor evenimente, foarte multe dintre acestea apelează la societățile specializate în catering pentru planificarea petrecerii.
În multe situaţii, acest tip de business a început la domiciliu, însă pe măsura extinderii s-a ajuns la căutarea unor spaţii adecvate care să permită un volum mai mare de lucru, dar şi posibilitatea de a oferi produse într-o gamă cât mai variată. Estimările din sectorul de catering arată că numai piaţa comenzilor online se ridică la peste trei milioane de euro.

Paşi pentru a deschide o afacere cu catering
Acest tip de business, la prima vedere nu pare dificil, dar necesită multe avize și aprobări specifice activităților de alimentaţie publică.

activități de natură strict administrative: înfiinţarea firmei de catering şi toate demersurile administrative pentru înregistrarea ei. Obţinerea avizului tehnic de funcţionare şi avizul sanitar, care se eliberează de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
alegerea nişei de piață pe care vrea să se axeze în noua afacere cu catering.
spaţiul în care noua firmă îşi va desfăşura activitatea. Fie la domiciliu, fie în spaţii speciale care trebuie amenajate aşa încât să fie potrivite pentru activităţi de alimentaţie publică.
obţinerea autorizaţiilor necesare pentru desfăşurarea în condiţii legale şi de igienă a activităţii de catering.
personalul specializat şi calificat care să fie apt pentru o astfel de activitate.
promovarea firmei de catering este foarte importantă pentru durabilitatea afacerii.
Această clasă include asigurarea serviciilor de alimentație bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în locația specificată de către client, pentru un anumit eveniment.
Această clasă exclude:
-fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revânzării, vezi cod CAEN 1089
-comerț cu amănuntul al produselor alimentare perisabile, vezi diviziunea 47

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile