idei de afaceri start-up nation 2018 - activitati ale centrelor de fitness

Punctaj maxim: 100 puncte

– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: industrii creative

Descrierea activitații: Cu ajutorul Programului Start-up nation poti infiinta cluburi de fitness sau săli de aerobic.

Fitness-ul defineste capacitatea corpului uman de a functiona eficient, atat in viata profesionala cat si in activitatile recreative, de a fi sanatos si de a face fata situatiilor de stres. Un antrenament de fitness adecvat si o nutritie potrivita se vor reflecta rapid in imaginea fiecarei persoane.

Mersul la sala de fitness ajuta, printre altele, la prevenirea aparitiei anumitor boli, cum ar fi: hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, accidentele vasculare cerebrale, anumite tipuri de cancer sau boli de inima. Daca o persoana are deja una dintre aceste boli, a face fitness sau exercitii fizice o poate ajuta sa le tina sub control, bineinteles urmand totodata si medicatia prescrisa de doctor (daca aceasta exista) si ducand un stil de viata sanatos (alimentatie adecvata, reducerea stresului, etc).

Cele 5 elemente ale fitness-ului sunt:

  1. Cardio – reprezinta abilitatea inimii, plamanilor si a sistemului vascular de a furniza muschilor si tesuturilor, in timpul activitatii fizice sustinute, sange bogat in oxigen.
  2. Forta musculara – este cantitatea de forta pe care un muschi sau o grupa de muschi o poate exercita impotriva unei rezistente mari (ridicare de greutati si nu numai).
  3. Anduranta musculara – reprezinta abilitatea unui muschi sau a unei grupe de muschi de a repeta o anumita miscare de mai multe ori sau a sta in aceeasi pozitie pentru o perioada mai mare de timp.
  4. Flexibilitatea – este specifica articulatiilor si reprezinta o gama de miscari ale articulatiilor dar si ale muschilor si tesuturilor din jurul acestora. Flexibilitatea adecvata imbunatateste conditia fizica si reduce riscul de accidente si leziuni.

Compozitie corporala – reprezinta procentul dintre grasime, muschi si os din corpul dumneavoastra. In mod normal este exprimat ca raport intre masa musculara si masa grasa. Masa musculara este alcatuita din muschi, oase, piele, organe interne si apa. Masa grasa reprezinta grasimea si tesutul gras.

Descrierea codului CAENActivitatile definite prin codul CAEN 9313.

Aceasta clasa include:
-cluburi și centre de fitness și culturism.

Această clasă exclude:
-pregătirea sportivă efectuată de către profesori, antrenori, vezi cod CAEN 8551

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii