Punctaj maxim: 100 puncte – șanse de finanțare mari

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul cofetariilor.

Macarons – este un desert foarte fin din bezea, preparat din faina de migdale, zahar sau indulcitor, albus de ou si ganache (umplutura).
Cupcakes – sunt minitorturi care au la baza 4 ingrediente: zahar, oua, unt si faina. Metoda folosita in prepararea lor se numeste creaming si presupune mixarea untului cu zahar pana cand acesta capata o consistenta cremoasa, ouale adaugate avand rolul de a omogeniza mai bine si de a da volum amestecului. Ingredientele uscate se amesteca separat si apoi se incorporeaza totul, formand astfel compozitia pentru cupcakes.
Cakepops – sunt niste bilute delicioase facute din blat de tort sau orice alta prajitura, care se amesteca cu dulceata sau diferite creme iar apoi se glazureaza cu ciocolata topita si se presara cu diferite ornamente. Aceste bilute se servesc pe bete de acadea.
Acadele din martipan sau pasta de zahar – sunt acadele realizate din faina de migdale (martipan) sau pasta de zahar si se regasesc intr-o multitudine de forme, gusturi si culori
Mousse – este un desert bogat, aerisit, care poate fi fierbinte sau rece si care se regaseste intr-o diversitate de arome si culori. Se poate realiza din piure de fructe sau ciocolata, caracterul pufos fiind dat de frisca sau albusurile batute spuma.
Bomboane fondante – bomboane de forma sferica, realizate din fondant (o pasta din apa, zahar si glucoza lichida, folosita pentru glasarea/imbracarea torturilor, pentru creme si pentru bomboane) si nuca. Pot avea diferite forme si culori.
Bezele (simple si cu crema) – sunt dulciuri simle, obtinute din doar doua ingrediente de baza (albusuri de ou si zahar), crocante la exterior si cu o textura moale si usor cleioasa la interior. Se pot colora si aroma in diferite variante sau se pot lipi cate doua, cu crema la mijloc.
Pricomigdale – sunt deserturi realizate tot din albusuri de ou, amestecate cu migdale sau nuci macinate
Mini-prajituri – sunt prajituri de dimensiuni mici, replici ale prajiturilor clasice, care pot satisface o diversitate de gusturi.
Torturi (diverse compozitii si forme) – sunt deserturi formate din una sau mai multe prăjituri (realizate din blaturi diferite: vanilie, cacao etc.) înmuiate în cremă (tiramisu, diplomat, cacao, vanilie etc.) sau gem. Partea superioară a tortului este, de obicei, decorată cu cremă de glazură și/sau fructe. În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Tortul este consumat la diferite sărbători tradiționale cum ar fi nunți, aniversări și alte evenimente festive.
Corabioare (mini tarte cu fructe sau cu nuca) – sunt dulciuri formate din aluat, decorat apoi cu diferite creme, cu fructe sau nuca


Descrierea codului CAEN: 1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patisserie. Aceasta clasa include: fabricarea produselor proaspete de brutarie: pâine si alte specialitati de pâine (chifle); produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, pâine prajita etc.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile