Idei de afaceri programul start-up nation cofetarie

Punctaj maxim: 100 puncte

– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul cofetariilor.

  • Macarons – este un desert foarte fin din bezea, preparat din faina de migdale, zahar sau indulcitor, albus de ou si ganache (umplutura).
  • Cupcakes – sunt minitorturi care au la baza 4 ingrediente: zahar, oua, unt si faina. Metoda folosita in prepararea lor se numeste creaming si presupune mixarea untului cu zahar pana cand acesta capata o consistenta cremoasa, ouale adaugate avand rolul de a omogeniza mai bine si de a da volum amestecului. Ingredientele uscate se amesteca separat si apoi se incorporeaza totul, formand astfel compozitia pentru cupcakes.
  • Cakepops – sunt niste bilute delicioase facute din blat de tort sau orice alta prajitura, care se amesteca cu dulceata sau diferite creme iar apoi se glazureaza cu ciocolata topita si se presara cu diferite ornamente. Aceste bilute se servesc pe bete de acadea.
  • Acadele din martipan sau pasta de zahar – sunt acadele realizate din faina de migdale (martipan) sau pasta de zahar si se regasesc intr-o multitudine de forme, gusturi si culori
  • Mousse – este un desert bogat, aerisit, care poate fi fierbinte sau rece si care se regaseste intr-o diversitate de arome si culori. Se poate realiza din piure de fructe sau ciocolata, caracterul pufos fiind dat de frisca sau albusurile batute spuma.
  • Bomboane fondante – bomboane de forma sferica, realizate din fondant (o pasta din apa, zahar si glucoza lichida, folosita pentru glasarea/imbracarea torturilor, pentru creme si pentru bomboane) si nuca. Pot avea diferite forme si culori.
  • Bezele (simple si cu crema) – sunt dulciuri simle, obtinute din doar doua ingrediente de baza (albusuri de ou si zahar), crocante la exterior si cu o textura moale si usor cleioasa la interior. Se pot colora si aroma in diferite variante sau se pot lipi cate doua, cu crema la mijloc.
  • Pricomigdale – sunt deserturi realizate tot din albusuri de ou, amestecate cu migdale sau nuci macinate
  • Mini-prajituri – sunt prajituri de dimensiuni mici, replici ale prajiturilor clasice, care pot satisface o diversitate de gusturi.
  • Torturi (diverse compozitii si forme) – sunt deserturi formate din una sau mai multe prăjituri (realizate din blaturi diferite: vanilie, cacao etc.) înmuiate în cremă (tiramisu, diplomat, cacao, vanilie etc.) sau gem. Partea superioară a tortului este, de obicei, decorată cu cremă de glazură și/sau fructe. În mod tradițional, torturile sunt rotunde, dar există și torturi din prăjituri coapte în forme dreptunghiulare, mai ales cele din producția industrială. Tortul este consumat la diferite sărbători tradiționale cum ar fi nunți, aniversări și alte evenimente festive.
  • Corabioare (mini tarte cu fructe sau cu nuca) – sunt dulciuri formate din aluat, decorat apoi cu diferite creme, cu fructe sau nuca

Descrierea codului CAEN: 1071 Fabricarea pâinii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patisserie. Aceasta clasa include: fabricarea produselor proaspete de brutarie: pâine si alte specialitati de pâine (chifle); produse de patiserie, prajituri, placinte, clatite, tarte, vafe, pâine prajita etc.

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii