Punctaj maxim: 100 puncte – șanse de finanțare mari

 • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
 • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
 • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
 • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
 • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
 • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
 • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
 • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Descrierea activitatii:
Masele plastice sunt materiale produse pe bază de polimeri, capabile de a căpăta la încălzire forma ce li se dă şi de a o păstra după răcire. Se caracterizeaza printr-o rezistenţă mecanică mare, densitate mică, stabilitate chimică înaltă, proprietăţi termoizolante şi electroizolante. Masele plastice se fabrică din materii prime accesibile, din ele pot fi confecţionate uşor diferite tipuri de articole. Aproape toate masele plastice conţin, în afară de polimeri, componenţi care le conferă anumite calităţi. Un material plastic este constituit din materialul de umplutură care îi reduc costul şi îi îmbunătăţesc proprietăţile mecanice, plastifianţi (de exemplu esteri cu punct de fierbere ridicat), care le sporesc elasticitatea, le reduc fragilitatea, stabilizatori (antioxidanţi, fotostabilizatori), care contribuie la păstrarea proprietăţilor maselor plastice în timpul proceselor de prelucrare şi în timpul utilizării, coloranţi, care le dau culoarea necesară şi alte substanţe.

Caracteristici tamplarie, ferestre din PVC:

 • Rezistenta si stabilitate. PVC-ul este un material rezistent la factorii de mediu si nu isi schimba aspectul in timp. Aceatsa ii garanteaza o durata de viata indelungata;
 • rezistenta la foc. PVC-UL ia foc la o temperature mai mare decat lemnul si nu intretinere arderea;
 • are propietati antifungice. Nu permite dezvoltarea mediilor bacteriologice pe suprafata lui;
 • foarte bune calitati de izolare termica- cee ace implicit inseamna economii substantiale;
 • foarte bune calitati de izolare fonica. in mediul actual, din ce in ce mai poluat fonic, acesta este un aport substantial la sanatatea celordin jur;
 • intretinere usoara. Se poate curate foarte usor doar cu apa si cu detergent;
 • design placut;
 • PVC-UL este un material ecologic – se poate recicla;
 • datorita posibilitatilor variate de configurare, se pliaza pe orice buget sau caracteristici de izolare cerute.

Caracteristici usi din PVC:

 • Usile realizate din PVC sunt la randul lor de trei tipuri, usi exterioare (la intarile caselor, la intrarea in spatiile comerciale, la pivinite, magazii, etc.), usi interioare (pentru holuri, bai, dormitoare sau bucatarii) si usi pentru balcon (aici depinde si de ce fel de balcon avem – inchis sau deschis).
 • Usile exterioare pot fi simple, daca golul de usa este mai mic de 1000 de mm, si duble, daca golul de usa este mai mare de 1000 de mm (se pun usi termopan duble pentru ca greutatea profilelor si a geamurilor sa fie distribuita in mod egal atat pe balamalele din partea stanga cat si pe balamalele din partea dreapta si in plus o usa dubla arata mai bine fata de o usa simpla foarte mare).
 • Usile interioare din PVC se folosesc foarte mult la case care au camere mari si nicidecum in apartamente sau case mici deoarece datorita proprietatilor izolatoare acestea nu vor lasa aerul sa circule, iar intr- casa cu dimensiuni mici este inacceptabil acest lucru. In schimb, la case mici se recomanda usile din aluminiu.
 • Usile pentru balcon sunt de doua tipuri, cele pentru balcon inchis – aici se recomanda de obicei usile din aluminiu sau cele din PVC, dar doar cu profile din 3 camere, si cele pentru balcon deschis – se recomanda direct usile cu profile din PVC, chiar si cu 5 camere, pentru o mai buna izolare.

Cert este faptul ca usile din termopan au devenit extrem de cautate datorita proprietatiilor pe care le au profilele din PVC si geamurile de tip termopan. Aceste proprietati combinate ofera eleganta, aspect ingrijit, izolare fonica si durabilitate unei intregi locuinte.

COD CAEN: 2223: Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii . Aceasta clasa include: -fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii: -usi, ferestre, tocuri, obloane si articole similare, din plastic -bazine, rezervoare; -articole pentru pardoseli din material plastic, articole de acoperit peretii sau plafonul, sub forma de . . suluri sau dale -articole sanitare din material plastic: cazi, cuve de dus, chiuvete, lavoare, bideuri, bazine, etc. -fabricarea articolelor din material plastic elastic pentru acoperit pardoseli, ca vinil, linoleum, etc. -fabricarea pietrei artificiale.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile