programul start up nation productie ciocolata

Punctaj maxim: 100 puncte

– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de ciocolata.

Ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servită, de obicei, sub formă de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie.

Ciocolata neagră, numită și ciocolată amăruie, este un amestec de cacao și unt de cacao cu zahăr. Ea conține minimum 35% cacao, proporția depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietății de cacao utilizată.

Ciocolata cu lapte conține, conform reglementărilor UE[1] impuse, un minim de 25% substanță uscată de cacao și 12 % substanță solidă de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat).

Ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie și alte arome. Nu conține cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb.

Deși ciocolata este mâncată de plăcere, consumul de ciocolată cacao/ciocolată amăruie a fost dovedit a afecta benefic sistemul circulator. Alte studii au fost efectuate pentru a dovedi efecte anticancerigene, de stimulator cerebral, inhibitor al tusei și inhibitor al diareei. În ciuda beneficiilor posibile, consumul excesiv de ciocolată poate favoriza obezitatea și apariția diabetului zaharat. Un studiu prezentat de către BBC a arătat că în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul uman cunoaște o creștere a activității electrice, iar ritmul cardiac crește mai mult decât în timpul unui sărut pasional și senzația durează de patru ori mai mult.

Pot fi produse, cu titlu exemplificativ:

 • Ciocolata neagra
 • Ciocolata cu fructe
 • Ciocolata cu crème
 • Bomboane de ciocolata
 • Ciocolata cu lichior
 • Ciocolata cu lapte
 • Ciocolata alba
 • Ciocolata artizanala
 • Ciocolata de baut
 • Tablete de ciocolata
 • Ciocolata pentru prajituri

Descrierea codului CAEN: 1082 Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei si a produselor zaharoase. Aceasta clasa include: fabricarea de cacao, unt de cacao, grasime de cacao, ulei de cacao; fabricarea ciocolatei si a specialitatilor de ciocolata; fabricarea produselor zaharoase: caramele, nuga, fondante, ciocolata alba; fabricarea gumei de mestecat; conservarea în zahar a fructelor, nucilor, cojilor de fructe si a altor parti ale plantelor (fructe confiate); fabricarea dulciurilor sub forma de tablete si pastile.

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii