Punctaj maxim: 100 puncte – șanse de finanțare mari

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 


Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de ambalaje din hartie si carton (pungi, cutii, alte tipuri de ambalaje).

Cartonul est un material lejer si rigid de aceeasi origine cu hartia obisnuita dar care se indeparteaza de caracteristicile si folosintele acesteia printr-o compozitie, grosime si structura diferita. Cartonul este in principal folosit in ambalare, in industria editarii, si in toate industria cartonului datorita proprietatilor sale de izolare fonica, mecanica si electrica. Inca de la originile sale, este utilizat ca material suport artisitic in ambalarile de lux. 

Ambalajele din carton prezintă numeroase avantaje în utilizare.

Cartonul este un material ecologic, reciclabil şi netoxic, cartonul ondulat fiind unul dintre cele mai ecologice şi solide materiale de ambalare, nedepasit din punct de vedere al performanţelor economice şi ecologice de niciun alt material. Cartonul este flexibil, uşor, igienic, apt pentru a veni în contact cu alimentele, se caracterizează prin rigiditate şi rezistenţă foarte bună, fiind rezistent la grasimi, gaze, hidrocarburi, acizi (hârtia tratată prin acoperire şi laminare); Cartonul poate fi tipărit.
În funcţie de forma ambalajelor confecţionate din carton putem distinge:

  • Cutii carton
  • Coltare carton
  • Cutie arhivare
  • Hartie cartonata profesionala
  • Cutiile de carton sunt folosite pentru cereale, pentru depozitarea pantofilor, pentru sucuri de fructe sau pentru aparate electronice si electrocasnice.


Descrierea codului CAEN: 1721 – Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie si carton Aceasta clasa include: -fabricarea hartiei si cartonului ondulat -fabricarea ambalajelor din hartie sau carton ondulat -fabricarea ambalajelor din carton, pliabile -fabricarea ambalajelor din carton solid -fabricarea altor ambalaje din hartie si carton -fabricarea de saci si pungi din hartie -fabricarea bibliorafturilor si a articolelor similare Aceasta clasa exclude: -fabricarea plicurilor, vezi 1723 -fabricarea articolelor din pasta de hartie prin turnare sau presare (de exemplu: cofraje pentru oua, farfurii din pasta de hartie ), vezi 1729.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile