Idei de afaceri programul start-up nation - Fabrica de cutii de carton

Punctaj maxim: 100 puncte

– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de ambalaje din hartie si carton (pungi, cutii, alte tipuri de ambalaje).

Cartonul est un material lejer si rigid de aceeasi origine cu hartia obisnuita dar care se indeparteaza de caracteristicile si folosintele acesteia printr-o compozitie, grosime si structura diferita.

Cartonul este in principal folosit in ambalare, in industria editarii, si in toate industria cartonului datorita proprietatilor sale de izolare fonica, mecanica si electrica. Inca de la originile sale, este utilizat ca material suport artisitic in ambalarile de lux. Utilizarile cartonului :

Ambalajele din carton prezintă numeroase avantaje în utilizare.
Cartonul este un material ecologic, reciclabil şi netoxic, cartonul ondulat fiind unul dintre cele mai ecologice şi solide materiale de ambalare, nedepasit din punct de vedere al performanţelor economice şi ecologice de niciun alt material. Cartonul este flexibil, uşor, igienic, apt pentru a veni în contact cu alimentele, se caracterizează prin rigiditate şi rezistenţă foarte bună, fiind rezistent la grasimi, gaze, hidrocarburi, acizi (hârtia tratată prin acoperire şi laminare); Cartonul poate fi tipărit.
În funcţie de forma ambalajelor confecţionate din carton putem distinge:

 

Cutiile de carton sunt folosite pentru cereale, pentru depozitarea pantofilor, pentru sucuri de fructe sau pentru aparate electronice si electrocasnice.

Descrierea codului CAEN: 1721 – Fabricarea hartiei si cartonului ondulat si a ambalajelor din hartie si carton Aceasta clasa include: -fabricarea hartiei si cartonului ondulat -fabricarea ambalajelor din hartie sau carton ondulat -fabricarea ambalajelor din carton, pliabile -fabricarea ambalajelor din carton solid -fabricarea altor ambalaje din hartie si carton -fabricarea de saci si pungi din hartie -fabricarea bibliorafturilor si a articolelor similare Aceasta clasa exclude: -fabricarea plicurilor, vezi 1723 -fabricarea articolelor din pasta de hartie prin turnare sau presare (de exemplu: cofraje pentru oua, farfurii din pasta de hartie ), vezi 1729.

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii