Punctaj maxim: 95 puncte – șanse de finanțare reduse

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de abricarea articolelor din pluta, paie si din alte materiale vegetale impletite
Vanzarile de mobila si decoratiuni realizate prin intermediul platformelor online au ajuns in 2015 la 222 mil. lei (fara TVA), potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor, iar jucatorii din piata vorbesc despre cresteri de pana la 45% in 2016.
Piata (de decoratiuni interioare, n.r.) are un potential de crestere mare, intrucat aceste produse se adreseaza atat clientilor sau dezvoltatorilor care se afla in faza de constructie a imobilelor, cat si clientilor care doar doresc sa isi modernizeze sau redecoreze spatiul de care dispun.
Chiar daca jucatori din industrii diverse, de la fashion pana la mobila, bricolaj sau retail alimentar, au mers pe principiul diversificarii portofoliului, imbogatindu-si oferta de vanzare cu decoratiuni interioare si accesorii pentru casa, in momentul de fata nu exista informatii publice privind dimensiunea pietei locale de profil.
Tipuri de obiecte decorative ce pot fi realizate: cutii lemn, paravane decupate laser, decoratiuni usa, decoratiuni tavan, lampi decorative, elemente decor de lemn, paravane perete, paravane scari, paravane terase exterioare, paravane balcoane, decoratiuni delimitare spatiu, forme decorative, seturi creative decoratiuni, rame sculptate si decupate, sculpturi decorative, manere lemn.
Descrierea codului CAEN: 1629: Fabricarea diverselor produse din lemn ca: -manere si corpuri din lemn pentru unelte, maturi, perii, etc. -sanuri si stative din lemn pentru ghete sau pantofi, umerase de haine -ustensile gospodaresti si vase de bucatarie din lemn -statuete si ornamente, incrustatii si intarsii din lemn -casete pentru bijuterii, tacamuri si articole similare -mosoare, bobine, suveici, mosoare pentru ata de cusut si articole similare din lemn -alte articole din lemn -prelucrarea plutei naturale, fabricarea plutei aglomerate -fabricarea de articole din pluta naturala sau aglomerata, inclusiv articole pentru acoperirea pardoselilor -fabricarea de impletituri si produse din materiale impletite: rogojini, paravane, casete etc. -fabricarea cosurilor si a impletiturilor din rachita -busteni si pelete pentru foc, facute din lemn presat sau inlocuitori ca de exemplu seminte de cafea sau de soia -fabricarea ramelor din lemn pentru oglinzi si tablouri -fabricarea pieselor din lemn pentru pantofi (de exemplu tocuri si calapoade) -fabricarea de manere pentru umbrele, bastoane si alte articole similare -fabricarea de ebose pentru prelucrarea pipelor de fumat Aceasta clasa exclude: -fabricarea de presuri din materiale textile, vezi 1342 -fabricarea articolelor de voiaj, vezi 1512 -fabricarea incaltamintei din lemn, vezi 1520 -fabricarea chibriturilor, vezi 2051 -fabricarea carcaselor de ceas, vezi 2652 -fabricarea bobinelor din lemn care sunt parti ale utilajelor din industria textila, vezi 2894 -fabricarea mobilei, vezi 310 -fabricarea jucariilor din lemn, vezi 3240 -fabricarea periilor si maturilor, vezi 3291 -fabricarea sicrielor, vezi 3299.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile