Punctaj maxim: 90 puncte – șanse de finanțare reduse

  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de franghie.
Sfori și frânghii din fibră sintetică și naturală au aplicații diverse (construcții, agricultură, nave).
Plasele se pot folosi şi pentru amenajări interioare, amenajarea sălilor de sport, împachetarea paleţilor pentru transport etc. Plasa este împletită folosind frânghie sintetică, din poliamidă sau naturală, din cânepă, iar configurația nodurilor este foarte rezistentă.
Frânghiile din fibre sintetice de poliamidă au cea mai mare rezistență la tensiune mecanică și intemperii, inclusiv UV. Se utilizează în diferite domenii precum pescuit, industria navală, construcții, sport, alpinism, gimnastică etc.
Paramele sunt folosite pentru ancorare şi remorcare vase precum şi în alte industrii pentru ridicare/tractare greutăţi. Lungimea maximă este de 200m. La cerere se pot executa cu gaşe (inele) de prindere la capete.
Pot fi produse, cu titlu exemplificativ:

Odgoane
Franghii
Sfori
Plase
Parame
Snur
Descrierea codului CAEN: 1394 Fabricarea de odgoane, frânghii, sfori si plase. Aceasta clasa include: -fabricarea de odgoane, sfori, frânghii si cabluri din fibre sau benzi textile sau materiale similare, fie ca sunt sau nu impregnate sau acoperite cu cauciuc sau plastic; fabricarea plaselor din sfoara, frânghie sau snur; fabricarea produselor din frânghie sau plasa: plase de pescuit, trancheti textili pentru nave, perne pentru descarcare, benzi pentru încarcare, frânghii sau cabluri prevazute cu inele metalice etc.

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile