Punctaj maxim: 95 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de paste.
Pastele făinoase sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă, la care se poate adăuga de asemenea și sare sau ouă. Pastele colorate pot conține și zarzavaturi sau legume precum pastele verzui conțin spanac sau pastele roșiatice, roșii. Pastele făinoase sunt tăiate în diferite forme și mărimi. Făina din care se obțin pastele în Europa este în general cea de grâu, grâu dur, dar în Asia se fabrică din făină de hrișcă, orez, Vigna radiata (fasole Mung), porumb, soia, secară etc.
Pot fi produse, cu titlu exemplificativ:
Spaghete
Macaroane
Taitei
Cus-cus
Agnolotti, umplute cu carne prăjită sau legume
Cappelletti, umplute cu carne, etc.
Ravioli, umplute cu brânză, carne, legume, ciuperci, etc
Tortellini (umbellico), umplute cu carne, brânză sau prosciutto
Tortelloni, umpluțe cu brânză Ricotta, spanac, etc.
Descrierea codului CAEN: 1073 Fabricarea macaroanelor, taiteilor, cus-cus-ului si a altor produse fainoase similar. Aceasta clasa include: fabricarea pastelor fainoase: macaroane si taitei, fie ca sunt gatite sau umplute; fabricarea cus-cus-ului; fabricarea produselor din paste fainoase conservate sau congelate.