logo start up projects

Food truck sau rulotă fast food

Idei de afaceri - start-up nation 2018

Punctaj maxim: 100 puncte
– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate
– Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov
Domeniul de activitate se încadrează în clasa: servicii
Descrierea activității: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarată o activitate în domeniul serviciilor de pregătire și servire a diferite tipuri de preparate culinare.

Românii caută noutate, vor să încerce gusturi noi, de aceea, la modă acum se află festivalurile de tip Food Truck. Un astfel de festival este o caravană dedicată street food-ului, având ca scop promovarea mâncărurilor preparate rapid, dar sănatos. Atât ca și opțiune culinară de servit în oraș, cât și propunere alternativă pentru prânzul “pe tastatură”.
Deși este foarte la modă în ultimii ani, în întreaga lume, “ideea de street food”, are de fapt o istorie foarte veche. Începând cu Grecia Antică și ajungând până în China sau Turcia, mâncarea vândută pe stradă, pentru ca asta înseamnă, de fapt, “street-food”, a avut o istorie lungă și interesantă. Astăzi, este, fără doar și poate, un must-have pentru mai toate orașele sau centrele culturale, devenind parte integrantă din peisajul cultural urban.
Un Street Food/Food Truck Festival poate aduce laolaltă peste 20 de vendori, din întreaga țară: rulote, trucks, căruțe, standuri, biciclete, toate fiind mijloace tipice din care se comercializează street-food. Evenimentul va include varietăți culinare precum: burgeri, hot-dogs, sandwiches, tacos, burritos, paste, grills si barbeques, clătite, înghețată și multe altele, toate unite sub umbrela conceptului de street-food, publicul putând astfel să se bucure de o incursiune completă în aceasta modalitate de a servi mâncarea ce a devenit din nou, în ultimii ani, extrem de populară.
Gândite ca un eveniment culinar pentru toți iubitorii de mâncare, festivalurile se adresează atât consumatorilor de carne, cât și veganilor și vegetarienilor, sortimentele fiind selecționate astfel încât să satisfacă toate gusturile.
Descrierea codului CAEN: 5610 Restaurante
Această clasă include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienți, fie că sunt serviți stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că mănâncă mesele preparate în incintă, ca le iau acasă sau ca le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea și servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.
Această clasă include activități din:
-restaurante
-bufete expres
-restaurante fast-food
-pizzerii
-unităti de alimentație care servesc pentru acasă
-vânzatori ambulanți la tonete de înghețată
-cărucioare mobile care vând mâncare
-prepararea hranei la standuri din piețe
Această clasă include de asemenea:
-activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului, atunci când sunt efectuate de unități distincte, altele decât unitățile de transport

Descrierea codului CAEN: 5621 Activități de alimentație (catering) pentru evenimente
Această clasă include asigurarea serviciilor de alimentație bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, în locația specificată de către client, pentru un anumit eveniment.

Descrierea codului 5629 Alte activități de alimentație nca
Această activitate include catering-ul industrial, adică asigurarea serviciilor de alimentație bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o perioadă de timp determinată. Este inclusă de asemenea activitatea unităților alimentare concesionate în cadrul bazelor sportive și al altor unități similare. Hrana este adesea preparată într-o unitate centrală.
Această clasă include:
-furnizori de servicii de alimentație pentru contractori (de exemplu: companii de transport)
-activitatea unităților de alimentație concesionate în cadrul bazelor sportive și al unităților similare
-activitatea cantinelor sau bufetelor (de exemplu pentru fabrici, birouri, spitale sau școli) pe bază de concesionare

Alte idei de afaceri pentru Start-up Nation/ Start-tech innovation...

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter

Știri recente

Vrei să aplici pentru fonduri nerambursabile?

Află ce opotrtunități de finanțare sunt disponibile