Punctaj maxim: 100 puncte
– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate
– Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov
Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de incaltaminte din piele.
Productia de incaltaminte din piele este destinata mai multor categorii de oameni fara a tine cont de varsta sau gen (femei, brabati, copii, varstnici).
Încălțămintea este denumirea generică a tuturor produselor care sunt confecționate special pentru acoperirea și protecția labei piciorului. In aceasta categroie intra: ghete, pantofi, cizme, bocanci, pantofi, cizme, bocanci, sandale, adidasi.
Există o foarte mare diversitate de încălțări de piele, dar se pot cataloga astfel:
- încălțăminte sport: adidași, teniși, bascheți.
- pantofi: bărbătești, de damă, cu toc, mocasini, ciocate, botine, pantofi stiletto..
- încălțăminte de iarnă: ghete, cizme.
- încălțăminte de vară: sandale, șlapi, saboți.
Fazele procesului de fabricare a încălțămintei din piele:
- Studiul design-ului – stiliștii desenează pe hârtie modelul și apoi sunt reproduse pe un prototip de plastic. Tot stiliștii aleg și tipul de piele care se potrivește cel mai bine modelului respectiv.
- Dezvoltarea modelului – modelul de plastic este reprodus pe un suport de hârtie groasă pentru a se crea perimetrul final, pentru fiecare bucată de piele care formează încălțămintea.
- Tăierea materialului (pielii) – tăierea se face cu cuțite speciale pentru o tăiere perfectă a pielii
- Coaserea părții superioare
- Aplicarea suporturilor – suporturile sunt adăugate în punctele de stres maxim (la vârf și la calcâi)
- Așezarea pe last– last-ul este un suport realizat din plastic rezistent care reproduce forma piciorului. Aici se montează partea de sus a încălțămintei și totodata se adaugă și talpa insole.
- Asamblarea – partea de sus a încălțămintei se supune unei tensiuni cu talpa insole pornind de la vârf către călcâi.
- Aplicarea tălpii soleși a tocului – sub talpa insole se pune talpa outsole și tocul.
- Curățarea – încălțămintea este finisată și curățată de surplusul de material.
- Scoaterea last-ului
- Țintuirea tocului
- Aplicarea stratului curățător – în interior se pune curățătorul insole care trebuie lipit de outsole. Acest strat este folosit pentru creșterea igienei încălțămintei
- Finalizarea
- Controlul de calitate
Descrierea codului CAEN: 1411 Aceasta clasa include:-fabricarea articolelor de îmbracaminte din piele sau din înlocuitori de piele, inclusiv accesorii din piele pentru activitati industriale, (ca de exemplu: sorturi de piele pentru sudori) Aceasta clasa exclude:-fabricarea articolelor de îmbracaminte din blana, vezi 1420-fabricarea manusilor si castilor de sport, din piele, vezi 3230-fabricarea îmbracamintei din material ignifug si a îmbracamintei de protectie, vezi 3299.