Punctaj maxim: 90 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul serviciilor .
Deschiderea unui mic restaurant este o idee de afaceri cu care ai șanse reale de reușită dacă îți faci ideile din timp, referitoare la : specificul pe care îl va avea , ce mâncăruri de bază vor fi, calitatea serviciilor și a mâncării.
Un punct important, va fi locația. Aceasta trebuie să se plieze pe tipul restaurantului pe care îl dorești să îl înterprinzi și să fie accesibil și vizibil.
Un al doilea punct ar fi, găsirea personalului calificat și potrivit pentru viitoarea ta afacere și nu în ultimul rând dotarea cu echipamente de bucătărie și veselă.
Tipuri de localuri :
Restaurant clasic : cu acest tip de restaurant, vei putea satisface o multitidine de gusturi și preferințe.
Restaurant cu specific : realizat deobicei în spații mai mici dar cu opțiuni nenumărate și cu o cerere mare. (exemple: specific italian, chinezesc, libanez etc )
Restaurant fast-food
Pizzerii
Descrierea codului CAEN: Restaurante
Codul CAEN 5610 include activitatea de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienţi, fie că sunt serviţi stând la masă sau se servesc singuri dintr-un galantar cu produse, fie că mănâncă mesele preparate în incintă, că le iau acasă sau că le sunt livrate la domiciliu. Aceasta include prepararea şi servirea meselor pentru consumul imediat din autovehicule sau cărucioare fără motor.
Această clasă include activităţi din:
-restaurante
-bufete expres
-restaurante fast-food
-pizzerii
-unităţi de alimentaţie care servesc pentru acasă
-vânzători ambulanţi la tonete de îngheţată
-cărucioare mobile carevând mâncare
-prepararea hranei la standuri din pieţe
Această clasă include de asemenea:
-activităţi ale restaurantelor şi barurilor conexe transportului, atunci când sunt efectuate de unităţi distincte, altele decât unităţile de transport
Codul CAEN 5610 exclude:
-vânzarea cu amănuntul a mâncării prin intermediul maşinilor automate, vezi cod CAEN 4799
-activitatea deconcesionare a unităţilor de alimentaţie, vezi cod CAEN 5629