idei de afaceri start-up nation 2018 - tiparirea de carti

Punctaj maxim: 100 puncte

– Minim 2 locuri de muncă, minim 1 loc pentru absolvenți după 2012, șomeri, persoane din categorii defavorizate

–  Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului

– Locația de implementare a proiectului în mediul urban sau rural pe teritoriul României cu excepția județelor: București, Cluj, Ilfov

Domeniul de activitate se incadreaza in clasa: productie

Descrierea activitatii:

Metodele utilizate pentru tipărirea şi legarea de cărţi a continuat fundamental neschimbată din secolul al 15-lea până în prezent. Deşi mai mecanizată, o tipărire de carte din 1990 are multe în comun cu tipărirea de pe vremea lui Gutenberg.

Cărţile moderne de hârtie sunt imprimate pe hârtie concepută special pentru cărţile tipărite. În mod tradiţional, hârtia cărţilor este albă sau albicioasă (mai uşor de citit), opacă pentru a maximiza vizibilitatea textului, şi  (de obicei) dimensionată la etriere stricte sau grosimi standard, în special pentru cărţile cu coperta cartonată. Diferitele calităţi de hârtie sunt folosite în funcţie de tipul de carte: hârtie cretată, hârtie fără lignină, hârtie fină şi hârtie fină specială sunt clasele obişnuite de hârtie.

Astăzi, majoritatea cărţilor sunt imprimate prin litografie offset. Când o carte este imprimată, paginile sunt prevăzute într-o anumită ordine astfel încât după ce foaia este tipărită şi este pliată paginile vor fi în ordinea corectă. Cărţile tind să fie fabricate în prezent în câteva dimensiuni standard. Dimensiunile cărţilor sunt de obicei specificate ca „dimensiuni finisate”: dimensiunea paginii după ce foaia a fost îndoită şi finisată. Dimensiunile standard rezultă din dimensiunile foii.

Unele cărţi, în special cele cu ediţii mai mici (mai puţine exemplare) vor fi imprimate pe prese offset cu alimentare de coli, dar cele mai multe cărţi sunt acum imprimate pe prese web, care sunt alimentate de o rolă continuă de hârtie, şi, prin urmare, au posibilitatea de a imprima mai multe exemplare într-un timp mai scurt. Pe măsură ce linia de producţie funcţionează, foile unei „cărţi” complete sunt colectate împreună într-o singură stivă, alături de o alta,

O presă web pliază singură paginile, oferind pachete de însemne (secţiuni) gata pentru a merge la linia de colectare. Atunci când cartea este tipărită sunt imprimate una sau două însemne la un moment dat, nu pe toată cartea. Sunt tipărite numere în exces pentru a compensa orice defecte datorate setărilor presei sau testărilor paginilor pentru a asigura calitatea finală a imprimării.

In prezent, din cauza creşterii informatizării în pregătirea unei cărţi pentru imprimare, partea de culegere a devenit mai uşoară, fiind efectuată fie prin firme contractante separat care lucrează pentru editor, fie de către editorii înşişi, sau chiar de autori. Fuziunile din industria prelucrătoare a cărţilor au făcut ca în prezent să fie foarte greu de găsit o legătorie care nu este şi implicată în tipărirea cărţilor (şi invers).

„Copertarea” se realizează off-line şi înainte de sosirea cărţii de la linia de legare. În cazul coprtărilor cele mai simple, două bucăţi de carton sunt aşezate pe o bucată de pânză cu lipici pe ea, cu un spaţiu între ele în care este lipit un carton mai îngust tăiat la lăţimea grosimii cărţii. Marginile suprapuse ale pânzei (aproximativ 5/8″ de jur împrejur) sunt pliate pe cartoane, şi apăsate pentru a adera. După crearea coperţilor, coperţile vor merge în zona de placare pentru adăugarea de decoraţiuni şi tipărire.

Cod CAEN 1812:

Aceasta clasa include: -tiparirea revistelor si a altor publicatii periodice, care apar mai rar de patru ori pe saptamana -tiparirea de carti si brosuri, partituri si manuscrise muzicale, harti, atlase, afise, cataloage publicitare, prospecte si alte tiparituri publicitare, timbre postale si fiscale, bilete de banca, cecuri si alte titluri fiduciare, carduri, albume, agende, calendare si alte imprimate comerciale, produse de papetarie personalizate si alte imprimate, tiparire efectuata cu ajutorul presei de tipar inalt, a offset-ului, a fotogravurii, a imprimarii flexografice, serigrafice si a altor prese de tiparit, masini de multiplicat, imprimante de calculator, masini de tiparit in relief, inclusiv masini de tiparire rapida -tiparirea direct pe suport textil, pe material plastic, pe sticla, metal, lemn si ceramica Materialul tiparit poseda dreptul de reproducere (copyright). Aceasta clasa include de asemenea: -tiparirea de etichete si placute metalice prin litografiere, gravare, tiparire flexografica, si alte metode Aceasta clasa exclude: -imprimarea materialelor textile si a articolelor de imbracaminte, vezi 1330 -fabricarea articolelor de papetarie (agende, registre, registre de conturi, formulare comerciale, etc) atunci cand informatia tiparita nu este principala caracteristica, vezi 1723 -activitati de editare, publicare, vezi 581.

NU TI SE POTRIVESTE?

VEZI ALTE IDEI DE AFACERI

VREI SA APLICI?

VEZI OFERTA NOASTRA PENTRU START-UP NATION 2018

start-up nation 2018

Comentarii recente

comentarii