Punctaj maxim: 95 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Descrierea activitatii
Activitatea de acoperiri metalice este realizata prin metode electrochimice astfel se acopera piesele metalice in vederea imbunatatirii proprietatilor functionale ale acestora si cresterii rezistentei lor la coroziune.
Serviciile oferite includ: zincare, nichelare, cuprare, stanare, cuprare – nichelare, nichelare – stanare, pasivare a cuprului, pasivare piese din oţel inoxidabil. Procedeul de galvanizare se realizeaza prin intermediul echipamentelor specifice:
două linii de acoperiri metalice prin metode electro-chimice pentru piesele de dimensiuni mici în tamburi: linie de zincare, pasivare; linii pentru nichelare, cuprare, stanare; linie automata de pasivare a pieselor de cupru;
baie de nichelare pe dispozitive a pieselor serii mici şi unicat
un dispozitiv de măsurare: pentru metoda de măsurare prin couloscop a grosimii straturilor metalice
Clasificarea metodelor de acoperire metalica:
Dupa modul de depunere a stratului de protective anticorosiva:
depunerea electrochimica- cadmierea, zincarea, cromarea dura, cromarea dura nichelata, nichelarea, eloxarea, argintarea, aurirea;
depunere chimica – fosfatarea, pasivarea, grunduirea reactiva;
depunere termica – stanarea, zincarea.
Dupa modul de introducere a pieselor in contact cu materialele anticorosive:
Prin imersie;
Prin pulverizare.
Cadmierea este operatia tehnologica de acoperire metalica a suprafetelor cu un strat de cadmiu (depunere electrolitica).
Zincarea electrolitica este operatia tehnologica de acoperire metalica a suprafetelor cu un strat de zinc.
Cromarea dura este operatia tehnologica de acoperire metalica a suprafetelor cu un strat de crom.
Cromarea dura nichelata este operatia tehnologica de acoperire metalica a suprafetelor cu doua straturi successive, unul de crom laptos si altul de crom dur.
Nichelarea consta in acoperirea suprafetelor prin depunerea electrolitica a trei straturi succesive: cupru, nichel si crom.
Eloxarea este operatia tehnologica de acoperire a suprafetelor cu o pelicula de protecyie. Prin eloxare are loc o transformare electrochimica a suprafetei piesei.
Argintarea este operatia tehnologica de acoperire a suprafetelor cu un strat de argint prin depunere electrochimica.
Aurirea se aplica la aparatura electronica de mare precizie.
Fosfatarea la cald prin pulverizare se aplica pentru oteluri aliate si slab aliate.
Pasivarea este operatia tehnologica de obtinere a unui strat de protectie anticorosiva a pieselor metalice.pasivarea se aplica in urmatoarele scopuri: cresterea rezistentei la coroziune a suprafetelor metalice si pastrarea aspectului obtinut dupa decapare.
Grunduirea reactiva consta in apropierea suprafetelor metalice cu o pelicula de grund.
Stanarea termica este operatiunea tehnologica de acoperire a suprafetelor metalice cu un strat de staniu prin imersie intr-o baie d emetal topit.
Zincarea termica se aplica pentru piesele din cupru si alama prin imersare intr-o baie cu metal topit.
Cod CAEN 2561 – Tratarea si acoperirea metalelor Aceasta clasa include: -acoperirile metalice, tratamentul anodic al metalelor, etc. -tratamentul termic al metalelor -operatiunile de debavurare, sablare si curatire a metalelor -vopsirea si gravarea metalelor -acoperirea metalelor cu nemetale: -plastifierea, emailarea, lacuirea etc. -calirea metalelor Aceasta clasa exclude: -activitati ale potcovariilor, vezi 0162 -acoperirea materialelor plastice cu metale, vezi 2229 -acoperirea prin laminare a metalelor comune cu metale pretioase, vezi 2441, 2442, 2443, 2444.