• Punctaj maxim: 100 puncte – șanse de finanțare mari
  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 
 
Descrierea activității:

Sesiunile de kinetoterapie nu incep inainte de o evaluare medicala. In majoritatea cazurilor, pacientul ajunge in serviciile de kinetoterapie la recomandarea unui medic, fiind deja diagnosticat cu o anumita patologie.

Kinetoterapeutul, uneori impreuna cu medicul de recuperare, evalueaza initial pacientul si alege programul de exercitii potrivit necesitatilor si afectiunii acestuia. In cele mai multe cazuri kinetoterapeutul face parte dintr-o echipa multidisciplinara care asista pacientul pentru refacerea sa.

Un kinetoterapeut se va interesa de constitutia pacientului, varsta, sexul, afectiunea existenta, stadiul evolutiei, tipul de activitate pe care il desfasoara sau existenta altor afectiuni, atunci cand propune un program de exercitii. Dupa efectuarea evaluarii preliminare, se stabilesc obiectivele specifice pentru pacient si se selecteaza cele mai potrivite exercitii.

Sesiunile de kinetoterapie dureaza in general 50 de minute si se desfasoara sub atenta monitorizare a specialistului care consemneaza progresele zilnice si adapteaza programul de exercitii evolutiei pacientului.

Exercitiul terapeutic consta in executarea sistematica si planificata a miscarilor corpului, posturilor si activitatilor fizice, astfel incat pacientul sa aiba mijloacele de a:

  • Corecta sau preveni deficientele fizice
  • Imbunatati si restabili functionarea fizica
  • Preveni sau reduce factorii de risc pentru sanatate
  • Optimiza starea generala de sanatate, fitness sau starea de bine

Cod CAEN 8690 Alte activitati referitoare la sanatatea umana 

Aceasta clasa include: -activitati referitoare la sanatatea umana, ce nu sunt efectuate in spitale sau de catre medici sau dentisti cum sunt: -activitati ale infirmierelor, moaselor, fizioterapeutilor sau a altor paramedici in domeniul optometriei, hidroterapiei, masajului medical, ergoterapiei, logopediei, homeopatiei, chiropracticii, acupuncturii etc. Aceste activitati pot fi efectuate in clinici medicale, de tipul celor atasate intreprinderilor, scolilor, azilelor de batrani, sindicatelor si confederatiilor sindicale si in centre de sanatate, altele decat spitalele, precum si in cabinete particulare sau la domiciliul pacientilor. Aceasta clasa include de asemenea: -activitati ale personalului paramedical stomatologic cum sunt specialistii in terapie dentara, infirmiere dentare din scoli si personalul paramedical de igiena dentara, care pot activa independent de medicul stomatolog, dar sunt periodic supravegheati de catre acesta -activitati ale laboratoarelor medicale cum ar fi: -laboratoare de radiologie si alte centre de diagnostic similare -laboratoare de analiza sangelui -activitati ale bancilor de sange, bancilor de sperma, bancilor de organe pentru transplant etc. -transportul pacientilor, cu ambulanta, inclusiv avioane. Aceste servicii sunt asigurate adesea in timpul urgentelor medicale. Aceasta clasa exclude: -fabricarea de dinti artificiali, proteze si dispozitive protetice executate de laboratoarele dentare, vezi 3250 -transferul pacientilor, fara echipament de salvare sau personal medical, vezi diviziunile 49, 50, 51 -analizele de laborator altele decat cele medicale, vezi 7120 -activitati de testare in domeniul igienei alimentare, vezi 7120 -activitati de asistenta spitaliceasca, vezi 8610 -activitati de asistenta medicala si stomatologica, vezi 862 -activitati ale centrelor de ingrijire medicala la domiciliu, vezi 8710

 

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile