• Punctaj maxim: 100 puncte – șanse de finanțare mari
  • Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
  • Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
  • Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
  • Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
  • Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
  • Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
  • Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat. 

Descrierea activității:

Astazi mai mult ca oricand, dar nu mai mult ca in viitorul apropiat, lumea se indreapta catre idei de afaceri care sustin integritatea mediului inconjurator, integritatea ecosistemelor, mentinerea sanatatii populatiei. Aceste idei de afaceri sunt salutate cu cel mai mare respect de toti si sunt incurajate cu cea mai mare caldura.

Intotdeauna ideile de afaceri trebuie sa vina in intampinarea anumitor nevoi si probleme, sa vina cu solutii viabile, rapide si avantajoase pentru ambele parti (proprietarii de afaceri si beneficiarii directi si indirecti). Intotdeauna vor rezista si vor prospera acele idei de afaceri care rezolva probleme ardente, probleme care ne macina sanatatea si resursele financiare.

Un bun exemplu in acest sens este reciclarea ca parte a ideilor de afaceri profitabile. Din ce in ce mai multi proprietari de afaceri au inteles cat de mare este economia de resurse financiare atunci cand se folosesc materiale reciclate, incepand de la banala hartie de birou la plastic, material lemnos sau chiar ingrasaminte naturale pentru sol.

Ideea de baza este ca orice se poate recicla. Legumele stricate devin compost benefic pentru sol din care rezulta legume organice si fructe bio vandute la preturi mari. Hartia se recicleaza si rezulta in hartie refolosibila, hartie igienica, ambalaje, pungi, carti postale samd. Sticlele si alte materiale de plastic se recicleaza si aduc profituri mari companiilor care le folosesc si care isi promoveaza imaginea de afaceri „verzi”, afaceri care sustin integritatea mediului inconjurator.

Intr-adevar, in anii recenti s-au lansat o campanii de awareness de catre o firme importante care au inceput sa isi comercializeze produsele in ambalaje reciclate. Clientii adora aceste mici „beneficii” care se intorc la ei in buzunare si aduc plus-uri majore pentru sanatatea lor si a mediului inconjurator.

Afacerile care sustin reciclarea sunt vazute ca „firme – inger”, firme cu o reputatie solida si cu o imagine favorabila.  Iata cum reciclarea de orice natura se poate transforma intr-o mare de idei de afaceri profitabile.

Si pe buna dreptate, din ce in ce mai multe persoane isi deschid astfel de afaceri care au ca activitate primara reciclarea de diverse materiale. Se pare ca acestea vor fi afaceri de viitor, de baza pentru restul celor de pe piata si vor fi privite intotdeauna cu ochi buni.

Cod CAEN 3832 Recuperarea materialelor reciclabile sortate Aceasta clasa include: – transformarea deseurilor metalice si nemetalice si a resturilor de articole din metal, in materie prima secundara. Exemple de procese de transformare mecanica sau chimica sunt: -strivirea mecanica a deseurilor metalice de la automobile uzate, masini de spalat, biciclete etc -comprimarea mecanica a pieselor mari din fier cum ar fi vagoanele de cale ferata -fragmentarea deseurilor metalice, a vehiculelor casate etc. -alte metode de tratare mecanica, cum sunt taierea, presarea pentru reducerea volumului -recuperarea metalelor din deseurile fotografice, de exemplu solutie de fixare sau filme si hartie fotografice -recuperarea cauciucului, cum ar fi pneuri uzate, pentru a produce materii prime secundare -sortarea si peletizarea materialelor plastice in scopul producerii de materii prime secundare pentru tuburi, ghivece de flori, paleti si altele -prelucrarea (in forma de granule) a deseurilor de materiale plastice sau cauciuc (curatarea , topirea, macinarea) -zdrobirea, curatarea si sortarea sticlei -zdrobirea, curatarea si sortarea altor deseuri, cum ar fi resturile provenite din demolari, pentru a obtine materii prime secundare -prelucrarea uleiurilor si grasimilor de gatit folosite, in materii prime secundare -prelucrarea altor deseuri de alimente, bauturi, tutun si substante alimentare reziduale, in materii prime Aceasta clasa exclude: -fabricarea de produse finite noi din materii prime secundare (deja fabricate sau nu), cum ar fi fire toarse din material fibros garnetat, celuloza din deseurile de hartie, cauciucuri resapate sau productia de metal din resturi de metale, vezi clasele corespunzatoare din sectiunea C (Industria prelucratoare) -reprocesarea combustibililor nucleari, vezi 2013 -retopirea deseurilor feroase si a fierului vechi, vezi 2410 -recuperarea materialelor in timpul procesului de combustie sau incinerare a deseurilor, vezi 382 -tratarea si eliminarea deseurilor nepericuloase, vezi 3821 -tratarea deseurilor organice in vederea eliminarii lor, inclusiv producerea de compost, vezi 3821 -recuperarea energiei in timpul procesului de incinerare a deseurilor nepericuloase, vezi 3821 -tratarea si eliminare deseurilor radioactive de tranzitie din spitale etc., vezi 3822 -tratarea si eliminarea deseurilor toxice, contaminate, vezi 3822 -comert cu ridicata a materialelor reciclabile, vezi 4677

Alte idei de afaceri finanțate prin Start UP Nation cu șanse de finanțare:

Calculează-ți șansele de a obține finanțarea*

[qsm quiz=4]

* calculatorul de punctaj vă poate ajuta să vă calculați punctajul maxim pentru care puteți aplica, însă nu înlocuiește analiza de eligibilitate efectuată de către un consultant. Pentru detalii complete despre criteriile de eligibilitate, dați click AICI

Cauți un consultant?

Completează formularul de mai jos pentru a beneficia de o ședință de consultanță gratuită

Cauți consultanță fonduri europene?

Află ce oportunități de finanțare sunt disponibile