Fonduri europene eficiență energetică - POIM 11.1 - Schema de ajutor de minimis

Apelează la consultanți cu 12+ ani experiență în fonduri europene și guvernamentale și 200+ proiecte în portofoliu pentru a accesa fonduri europene eficiență energetică.

Înscrierile pentru sesiunea din noiembrie 2022 s-au finalizat.

Ne pare rău, înscrierile pentru POIM 11.1 s-au finalizat și nu este estimată lansarea unei noi sesiuni.. De această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, de această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Cheltuieli eligibile - eficiență energetică

Prin schema de ajutor de minimis din cadrul POIM 11.1 – se finanțează investiții din fonduri europene eficiență energetică prin intervenții la clădirile cu rol de producție/prestări servicii (în afară de lucrări de reabilitare termică), realizarea/extinderea sistemelor de producție a energiei în cogenerare/ trigenerare, implementarea unui sistem de monitorizare/ optimizare a consumurilor de energie, înlocuirea/reabilitarea de echipamente și utilaje.

Înlocuirea de echipamente energofage

Înlocuirea de echipamente, utilaje, dotări specifice cu alternative mai eficiente din punct de vedere energetic. Investiția este condiționată de demonstrarea economiei de energie față de situația inițială.

Sisteme de monitorizare a consumurilor de energie

respectiv instalaţii/ echipamente necesare realizării de sisteme de monitorizare a consumului de energie, cu scopul de reducere imediată şi pe termen scurt a pierderilor de energie.

Sisteme de cogenerare/ trigenerare

Realizarea, achiziţionarea, modernizarea de unităţi/ capacităţi de cogenerare noi/ existente pentru obţinerea de energie termică şi electrică în cogenerare din surse regenerabile.

Modificări la sistemele tehnice ale clădirilor

inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente, respectiv a instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare şi climatizare, a sistemelor de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii, inclusiv sisteme de răcire pasivă, etc

înlocuirea corpurilor de iluminat ​

fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă.

Alte activităţi ce conduc la îndeplinirea obiectivelor

Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, înlocuirea, repararea, modernizarea, montarea lifturilor, înlocuirea circuitelor electrice, lucrări de reparaţii la faţade, lucrări pentru echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice etc

Beneficiari eligibili

Pot beneficia de fonduri europene eficiență energetică societăţile (IMM-urile și întreprinderi mari) care îndeplinesc următoarele criterii de eligibilitate:

 

Nu ți se potrivește finanțarea din fonduri europene eficiență energetică? Află ce alte oportunități de finanțare sunt disponibile

Printre clienții noștri mulțumiți se numără