Fonduri europene energie regenerabilă pentru autoconsum - POIM 11.1 - Schema de ajutor de stat

Ne pare rău, înscrierile pentru POIM 11.1 s-au finalizat și nu este estimată lansarea unei noi sesiuni.. De această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Apelează la consultanți cu 12+ ani experiență în fonduri europene și guvernamentale și 200+ proiecte în portofoliu.

Abonează-te la newsletter

Ne pare rău, de această dată ai ratat ocazia de a te înscrie, însă asigură-te că nu vei pierde și finanțările ce urmează să apară. Te ținem la curent, în mod gratuit asupra tuturor oportunităților de finanțare.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Valoarea ajutorului nerambursabil

din fonduri europene energie regenerabilă va fi cuprinsă între 50.000 și 500.000 euro, dar nu poate depăși următoarele plafoane maxime:

 Întreprinderi mici, inclusiv microîntreprinderiÎntrprinderi mijlociiÎntrprinderi mari
Regiunea Nord – Vest: Judeţele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.
Regiunea Centru: judeţele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.
Regiunea Nord-Est: judeţele Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui
Regiunea Sud-Est: judeţele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.
Regiunea Sud Muntenia: judeţele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.
Regiunea Sud-Vest Oltenia: judeţele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea.
Regiunea Vest: judeţele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.
65%55%45%
Localităţi din judeţul Ilfov: Periş, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Nuci, Grădiştea, Petrăchioaia, Dascălu, Moara Vlăsiei, Baloteşti, Corbeanca, Buftea, Chitila, Glina, Cernica, Dobroeşti şi Pantelimon, Ciorogârla, Domneşti, Cornetu, Bragadiru, Dărăşti-Ilfov, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra, Berceni şi Clinceni.55%45%35%
Toate celelalte teritorii50%40%30%

Cheltuieli eligibile

Prin POIM 11.1 – se finanțează investiții în producția de energie din surse regenerabile (eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală și energia oceanelor, energie hidraulică, gaz de fermentare a deșeurilor, denumit și gaz de depozit, și gaz de fermentare a nămolurilor din instalațiile de epurare a apelor uzate și biogaz)

Sisteme de panouri fotovoltaice

destinate consumului propriu de energie, în limita calității de prosumator (400 KW/loc de consum), inclusiv mărirea puterii sistemelor instalate.

Sisteme de cogenerare/ trigenerare

Investiții în modernizarea/ reabilitarea/ creșterea puterii instalate a sistemelor existente.​

Alte tipuri de sisteme de energie regenerabilă

Orice formă de energie regenerabilă în limita calității de prosumator. Spre exemplu, sunt eligibile sistemele de tip pompe de căldură.​

Beneficiari eligibili

Pot beneficia de fonduri europene pentru energie regenerabilă societăţile (IMM-urile și întreprinderi mari) care îndeplinesc următoarele criterii de eligibilitate:

Avantaje în accesarea de fonduri europene energie regenerabilă

Producția de energie regenerabilă atrage după sine numeroase avantaje pentru organizație, printre care:

 

Reducerea costurilor cu energia

Prin program se finanțează sisteme de producție de energie regenerabilă, ce pot să acopere până la 100% din costurile de energie.

Stabilitate

Panourile fotovoltaice generează o producție de energie pe care te poți baza, minimizând astfel riscurile asociate creșterii costurilor cu utilitățile.

Durată de amortizare rapidă

Panourile fotovoltaice generează economie din prima zi în care ele funcționează. În plus, având calitatea de prosumator poți beneficia, oricând ai nevoie de întreaga cantitate de energie produsă în exces.

Sustenabilitate

Contribui la un mediu curat pentru noi și generațiile viitoare, reducând emisiile de CO2 din atmosferă. Orice MW de energie produs folosind energie regenerabilă contribuie la reducerea 0.61 t a emisiilor de CO2.

Cerințe minimale de spațiu și producție estimată

Informațiile prezentate reprezintă medii statistice și pot fi diferite în funcție de locația unde veți dori montarea sistemului fotovoltaic

Nu ți se potrivește finanțarea din fonduri europene energie regenerabilă? Află ce alte oportunități de finanțare sunt disponibile

Printre clienții noștri mulțumiți se numără