Punctaj maxim: 90 puncte – șanse de finanțare reduse
- Minim 2 locuri de muncă pentru un ajutor nerambursabil de 200.000 lei sau 1 loc de muncă pentru 100.000 lei
- Aport propriu de minim 15% (200.000 lei Ajutor financiar nerambursabil + contribuție proprie de ~ 35.000 lei)
- Echipamente tehnologice în valoare de minim 60% din valoarea proiectului
- Cel puțin 5% din bani direcționați către o componentă de dezvoltare durabilă – energie regenerabilă, autoturisme electrice etc
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de educație antreprenorială;
- Cel puțin unui dintre asociați/acționari a absolvit/se angajează că va absolvi un curs de competențe digitale;
- Asociații/acționarii societății nu au mai avut calitatea de asociat/acționar în cadrul altei societăți decât cea aplicantă;
- Investiția este bazată / fundamentată pe un brevet de invenție eliberat de către un organism național sau internațional acreditat.
Descrierea activitatii: Cu ajutorul Programului Start-up nation poate fi demarata o activitate in domeniul productiei de gemuri.
Gemurile si dulceturile sunt deserturi din fructe ce aduc aminte multora dintre noi de copilarie. Produsele sunt mult mai hranitorare si mai sanatoase decat alte tipuri de dulciuri.
Dulceața tradițională și gemul natural sunt adevărate medicamente pentru trup și suflet, pentru toți cei care caută gustul copilăriei.
Pot fi produse, cu titlu exemplificativ:
- Dulceata de prune;
- Dulceata de cirese;
- Dulceata de visine;
- Dulceata de nuci verzi;
- Dulceata de mere
- Dulceata de caise
- Gem de prune
- Gem de caise
- Gem de visine
- Gem de afine
- Gem de coacaze
Descrierea codului CAEN: 1039 Aceasta clasa include: fabricarea produselor alimentare continând în principal fructe sau legume, cu exceptia mâncarurilor gata preparate sub forma congelata sau de conserve; activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în otet, ambalarea în cutii de conserve etc.; fabricarea produselor alimentare din fructe si legume; fabricarea gemurilor, marmeladelor si jeleurilor; prajirea nucilor; fabricarea preparatelor si pastelor din nuci; fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe si legume, ca de exemplu: salate, amestecuri de salate ambalate (împachetate), legume curatate sau taiate, brânza din soia (tofu).